Deltebre presenta un pressupost que vol «impulsar la imatge de poble»

Els comptes ascendixen als 14 M€ | Es prioritzen accions com l’arranjament de vies públiques, el soterrament de línies elèctriques i la neteja i manteniment del nucli urbà

Presentació del pressupost per part de l'equip de govern
Presentació del pressupost per part de l'equip de govern | Cedida
Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:52h
L’Ajuntament de Deltebre aprovarà en el ple municipal d’este dimarts el pressupost pel 2017, que ascendix fins als 14.220.000 €, un 6.74 % més respecte al 2016. Segons ha manifestat el govern municipal, els comptes per a l’any que bé “estan orientats a l’impuls de la imatge del municipi”. D’esta manera, es prioritzen accions com l’arranjament de vies públiques, el soterrament de línies elèctriques i la neteja i manteniment del nucli urbà i Riumar, camins rurals, desaigües i platges.

Segons l’alcalde, Lluís Soler, “l’any vinent es realitzarà un esforç màxim en la partida d’imatge de poble per adequar el municipi i donar respostes a la problemàtica més rellevant que, a dia d’avui, manifesta la ciutadania a partir del Pla d’imatge de poble que presentarem en les properes setmanes”. En total, per a efectuar totes estes accions es destinen més de 3.500.000 milions d’euros, de manera que quasi es duplica la quantitat econòmica en relació a l’any anterior.

Segons Soler, “este pressupost no només presenta accions a curt termini sinó que també accions a llarg termini per determinar el Deltebre del futur”. Així doncs, el pressupost també repercutix amb la revalorització econòmica, que augmenta en un 45 %. També es continua apostant pel turisme, per impulsar la Delta Fira i per fomentar les bases d’incentius per a la dinamització econòmica i ocupacional al municipi. Estes últimes, a més, també inclouran ajudes a les empreses que contracten treballadors.

Pel que fa a la partida de Polítiques Socials, augmenta 10.000 € en relació al 2016 i un 120 % en relació al pressupost del 2015. En este punt, es seguirà apostant per les bases de tributs socials, que han afavorit a més de 280 famílies este 2015, les bases d’urgència social, per la inserció laboral i, enguany com a novetat, es crea la partida de beques de voluntariat.

En relació a la dotació de cohesió social, augmenta en un 6 % i focalitza la mirada en el teixit associatiu i el reforç en la gestió del complex esportiu municipal. A més, també es realitzarà un pla local de joventut. Finalment, el pressupost també preveu una partida, per valor de 320.000 €, de planificació futura per establir les bases del projecte del Deltebre del futur.

En relació a les inversions, destaquen l’arranjament de vies públiques, l’adequació del complex esportiu municipal que ascendirà a 160.000 €, l’edifici social amb una previsió de 100.000 €, la primera fase del pavelló fluvial per valor de 350.000 € i el centre cultural amb 50.000. També les obres de Riumar en la seua segona fase i una petita part de les obres de Riumar en la seua tercera fase. La majoria d’estes actuacions dependran de les corresponents subvencions que es demanaran i també, si s’escau, de la sol·licitud d’un préstec.

En tot cas, la sol·licitud d’aquest préstec no impedirà que l’endeutament de l’administració seguisca disminuint. Enguany s’ha reduït en 1.220.000 € i a final de l’any 2017 es preveu que la ràtio d’endeutament siga del 58.90 %, gairebé un 30 % menys que a l’any 2015. La ràtio d’endeutament legal se situa en el 110 %. Finalment i pel que fa al període mitjà de pagament, se situa al voltant dels 12 dies.