La CHE licita la segona fase de les obres de millora dels canals de reg del marge esquerra de l'Ebre

El pressupost de l'obra prové dels fons del cànon del transvasament a Tarragona | Les actuacions es realitzen en el marc del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre

Imatge d'arxiu de la sèquia de Vergez, al marge esquerra del Delta.
Imatge d'arxiu de la sèquia de Vergez, al marge esquerra del Delta. | Regants Esquerra
Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:09h
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha anunciat la licitació de la segona fase de les obres a la sèquia de Vergez i la reparació de drenatges del canal del marge esquerra de l'Ebre a la zona de la Pedrera, actuacions integrades en les accions de millora agroambiental i modernització en infraestructures del Delta de l'Ebre.

Estos projectes responen al compliment dels criteris de millora agroambiental del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, i en la seua planificació "es va comptar amb la implicació de les comunitats de regants i de la Generalitat de Catalunya", segons ha informat l'organisme adscrit al Ministeri d'Agricultura i Pesca en una nota de premsa.

En compliment dels objectius del Pla, el pressupost de l'obra, segons licitació de 1,1 milions d'euros, prové de fons propis de la CHE, en concret dels fons del cànon del transvasament a Tarragona que també s'han destinat a millores en lleres de Catalunya, dels quals es repercutirà un 20% via tarifes als usuaris beneficiaris.

Els detalls de les obres
Les actuacions corresponen a la segons fase de la millora de la sèquia Vergez, amb la millora d'un tram d'uns 812 metres al ramal principal, tram entre la TV-3409 i la TV-3401, sent una continuació del que ja es va executar en la primera fase. Així doncs, es realitzarà un revestiment de la sèquia, s'instal·laran ponts de pas, una obra de regulació i preses de reg.

D'altra banda les actuacions a realitzar a la zona de la Pedrera del canal del marge esquerre són la reparació de juntes de les parets verticals del canal en un tram de 115 metres, la reparació de les comportes de desguàs de la descàrrega existent i de les seues guies, i la millora de la solera de la fonamentació.

Estos treballs al Delta se sumen als que ja es van executar entre 2015 i principis de 2016 i que han consistit en revestiments i millores de les sèquies de Verges, a Deltebre, integrada al Sindicat Agrícola de l'Ebre, i les de Balaguer i Cenducats, integrades a la Comunitat General de Regants de la Dreta de l'Ebre, a Amposta.