Professionals de l'ICS a Terres de l'Ebre impartixen formació per engegar la campanya de prevenció de l'ictus

'Pren-te el pols' és una campanya de detecció de l'arítmia entre els majors de 60 anys per prevenir l'ictus

Un home es pren el pols en una de les farmàcies adherides al pla de Salut.
Un home es pren el pols en una de les farmàcies adherides al pla de Salut. | Departament de Salut
Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:59h
Als centres d'atenció primària de Flix, Ulldecona, La Ràpita, Gandesa, Deltebre, El Temple, Baix Ebre, Amposta, l'Aldea, Móra la Nova i l'Ametlla de Mar durant el mes de novembre, professionals sanitaris han fet sessions formatives per al personal de 70 farmàcies en la tècnica de presa de pols correcta per detectar arítmies
 
Les farmàcies col·laboren així en la campanya i, juntament amb els centres d'atenció primària, són peces clau per arribar a més persones i donar a conèixer els beneficis de la campanya, segons ha explicat el Departament de Salut en una nota de premsa.
 
Entre el 8 i el 10% de la població de més de 60 anys té arítmies, i a les Terres de l'Ebre s'estima que 1.100 persones en tenen i no ho saben. Un de cada cinc ictus té el seu origen en la fibril·lació auricular, per això és molt important prendre's el pols periòdicament, ja que l'arítmia pot passar habitualment desapercebuda i pot derivar directament en un ictus.
 
L'ictus és la primera causa de mort en dones i la tercera en homes a Catalunya, i un 45% de les persones afectades queda amb alguna discapacitat.

El projecte es realitza en dos fases per arribar a tota Catalunya, la primera es desenvolupa entre novembre i desembre de 2016 als territoris de Barcelona ciutat, Osona, Terres de l'Ebre, Vallès Oriental i Vallès Occidental Est; i la segona, entre els mesos de març i abril a la resta del territori català.