El Gran Recapte d'Aliments arrenca avui amb més de 80 punts de recollida per tot l'Ebre

Quins aliments puc donar? On m'he d'adreçar? | Enguany s'han habilitat més de 80 punts de recollida per totes les Terres de l'Ebre que coordinen un grup de més de 1.200 voluntaris ebrencs

Inici de la vuitena campanya del Gran Recapte d'Aliments.
Inici de la vuitena campanya del Gran Recapte d'Aliments. | Cedida
Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:30h
Este matí s'ha donat inici a la vuitena edició del Gran Recapte d'Aliments, organitzat pel Banc dels Aliments, i que se celebra avui i demà, dies 25 i 26 de novembre. A les Terres de l'Ebre, on hi ha més de 80 punts de recollida d'aliments que coordinen un grup de més de 1.200 voluntaris ebrencs, s'ha iniciat la campanya des del mercat de Tortosa. El portaveu de l'entitat a l'Ebre, Òscar Ologaray, ha donat el tret de sortida acompanyat, entre d'altres, del conseller de Cultura, Santi Vila, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.
 
Ologaray ha comentat que "el Gran Recapte ha començat en normalitat a tota la província de Tarragona", ha afegit "que des de l'entitat estan encantats de la resposta dels voluntaris", i que "s'espera una gran participació de la gent". Bel ha fet una crida als voluntaris d'última hora per tal que "puguen venir al magatzem a col·laborar", i ha animat a tothom a participar. Per la seua banda, Vila ha comentat que "les nacions també tenen ànima: és a dir, ciutadans molt compromesos", i ha animat a tothom a col·laborar per fer una "societat justa i solidària".



Des de l'organització s'ha fet una crida especial perquè els ciutadans aporten oli, llet, conserves de peix i carn i aliments infantils, que són els productes més necessitats. A nivell de tota Catalunya, enguany s'han habilitat 2.500 punts de recollida que coordinen un grup de 27.500 voluntaris.

El president de la Federació Catalana de Banc dels Aliments, Frederic Gómez, ha destacat que un dels eixos de la campanya, sota el lema La màgia la poses tu!, és millorar la qualitat dels aliments que s'aporten. En esta edició no s'han posat un topall, però esperen assolir com a mínim les 4.600 tones de l'any passat.

A continuació us indiquem tot el que cal saber per participar-hi.

 
Quins aliments puc donar? 

Es recullen tot tipus d'aliments nutritius de llarga durada. Els més necessaris en estos moments són l'oli, la llet, els llegums cuits i les conserves (de peix i de carn). A banda, pots donar pasta, arròs, llegums secs, galetes, sucre i farina. També productes infantils com farinetes, potets i llet de lactància o en pols.

Els punts de recollida 

A les Terres de l'Ebre hi ha més de 80 punts de recollida a totes les poblacions i a les principals cadenes de supermercats que s'han adherit a la campanya. Pots consultar-los tots a este enllaç.

Com hi puc participar?

Hi ha dos maneres de participar en el Gran Recapte d'Aliments: 

A través de donacions físiques als mercats i supermercats del territori, que les recolliran entre avui i demà (consulta els més de 80 punts de recollida que hi ha a les Terres de l'Ebre on es poden fer donacions).

Les persones que no puguen desplaçar-se a cap d'estos llocs, podran fer la donació a través de la pàgina web de l'entitat.
 

Per donar aliments, aquí

Per donar una cistella, aquí.


Puc fer-ne difusió?

Fent campanya a través de les xarxes socials, Facebook i Twitter, pàgines web, blogs o qualsevol altre canal. A continuació trobareu un enllaç a imatges, vídeos i dossiers recollits en un Dropbox. 
 

Materials per fer difondre la campanya
 

Una caixa del Banc dels Aliments usada pel Gran Recapte. Foto: Martí Albesa