Nou empreses ebrenques, reconegudes amb els Premis Cambra 2016

L'acte s'ha celebrat esta passada nit al pavelló firal de La Ràpita | Hi han participat prop de 250 empresaris de les Terres de l'Ebre

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:07h
Els guardonats amb els Premis Cambra 2016.
Els guardonats amb els Premis Cambra 2016. | Ajuntament de La Ràpita
El jurat del Premis Cambra ha atorgat els guardons de la IV edició a nou empreses de les Terres de l'Ebre en l'acte de lliurament dels Premis Cambra 2016 que s'ha celebrat esta passada nit al pavelló firal de La Ràpita, amb la participació de prop de 250 empresaris de les Terres de l'Ebre. 

Les empreses premiades han estat, en la categoria d'Internacionalizació F. Faiges, S.L., i Gaton Africa; com les empreses més innovadores han destacat Fakolith Chemical Systems, S.L.U., i Fertilizantes Gombau, S.L.; a la categoria de Responsabilitat Social Empresarial han premiat a Laboren Dertusa, S.L.; les dos empreses amb una millor estratègia i iniciativa han estat Pavos y Derivados, S.A. (Padesa), i Frutos y Piensos Immaculada, S.A., i en la categoria d'Emprenedoria han premiat a Serveis Agraris Maiva, S.L., i Royo Fruits, S.L.

El jurat dels premis també ha acordat per unanimitat atorgar el reconeixement dels Premis Cambra 2016, que es concedix a dos entitats que destaquen per les seues iniciatives, a la Confraria de Pescadors Verge del Carme de La Ràpita, i a Pobles Vius de Ribera d'Ebre.

El lliurament dels premis ha estat presidit pel president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José María Chavarría, i pel president de la Cámara de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet Ferrer. I ha comptat amb la presència, entre d'altres, de l'alcalde de La Ràpita, el delegat del Govern, el secretari d'Empresa i Competitivitat, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, la directora d'Empresa i Competitivitat, el director de Ports de Catalunya, diferents alcaldes, regidors, membres del comitè executiu i ple de la Cambra, presidents d'Associacions Empresarials, i del president del Col·legi Oficial de Duanes.    

La nit també ha tingut una part emotiva. Des de la Cambra de Comerç s'ha homenatjat al que va ser durant nou anys president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luís Mora, qui ha rebut de mans del president de la Cámara d'Espanya la medalla d'or al Mèrit de la Cambra Oficial de Comerç de Tortosa. Un emocionat Mora ha tingut unes paraules d'agraïment per a totes les persones que el van fer costat en tots els moments de la seua trajectòria, tant professional com personal. 
 
En representació de les empreses guardonades, Carlos Cabrera de l'empresa Fertilizantes Gombau S.L., ha pronunciat un discurs en la defensa dels valors de l'empresa i l'equip que la composa. En nom de tots els premiats ha agraït la iniciativa que cada dos anys organitza la Cambra de Comerç.

Els encarregats de conduir l'acte han estat la periodista ebrenca Clara Tena i el reconegut presentador de ràdio i televisió Llucià Ferrer. La nit també ha comptat amb l'actuació de la cantant Sabine Van Waesberghe, una apassionada del Jazz, del Góspel i la música Espiritual Negra, i del saxofonista Jorge Cuscueta, que ha sigut músic saxofonista de Lluís Llach.

Seguidament, en el decurs d'un sopar on es s'han pogut degustar productes autòctons ebrencs, s'ha desenvolupat l'activitat de networking per a què tots els participants poguessen ampliar i fer nous contactes.