El Govern inaugura a les Camposines una nova placa d'homenatge als soldats morts i desapareguts a la batalla de l’Ebre

A la inscripció hi consten 40 noms més, que se sumen als de 1.344 combatents

Familiars amb flors a les mans, durant l'homenatge al Memorial de les Camposines, a la Fatarella.
Familiars amb flors a les mans, durant l'homenatge al Memorial de les Camposines, a la Fatarella. | ACN
ACN
20 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:50h
El Govern ha inaugurat este dissabte una nova placa d'homenatge als soldats morts i desapareguts a la batalla de l'Ebre al Memorial de les Camposines, a la Fatarella.. A la inscripció hi consta el nom de 40 combatents més, que se sumen als de les plaques ja existents i que augmenten el nombre fins als 1.384 noms. A les Camposines, monument a tots els combatents de la batalla de l'Ebre, s'hi recullen els noms inscrits en el cens de persones desaparegudes fins al moment i una ossera on es dipositen les restes no identificades de soldats que encara avui apareixen al territori. Durant l'acte s'ha fet una ofrena floral en un acte en què hi ha participat un centenar de familiars dels soldats homenatjats.

L'homenatge s'ha completat amb la interpretació de la peça 'L'enterro', de la Muixiganga d'Algemesí, a càrrec del graller Albert Curto i el tabaler Enric Ferrer, de Grallers i Tabalers de Jesús. A l'acte hi ha participat la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia, la directora dels Serveis Territorials de Governació a les Terres de l'Ebre, Maria Rosa Peig; l'alcalde del municipi, Francesc Blanch; l'alcaldessa de Vilalba dels Arcs, Teresa Mariné, i el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz.

D'altra banda, el Govern de la Generalitat homenatjarà a les persones que van lluitar per les llibertats i la democràcia durant la Guerra Civil i la dictadura franquista en un acte al paranimf de la Universitat de Barcelona (UB), que tindrà lloc este diumenge 20 de novembre a les 12.00h.