Gairebé un centenar d'ebrencs participen en el procés 'Construïm un nou país amb valors'

Tortosa, La Ràpita i Flix acullen les sessions de treball d'este procés participatiu

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:58h
Procés participatiu de Tortosa.
Procés participatiu de Tortosa. | Cedida
Del 15 al 17 de novembre s'ha dut a terme a les Terres de l'Ebre el procés participatiu Construïm un nou país amb valors, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb la participació de gairebé un centenar d'ebrencs, segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa.
 
L'objectiu d'este procés és establir una anàlisi i una reflexió del civisme a Catalunya per tal d'aconseguir millorar la qualitat de vida de la ciutadania, i per tant, la participació dels ciutadans és imprescindible. En este sentit, la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini, ha valorat "molt positivament" la participació de gairebé un centenar de ciutadans a Tortosa, La Ràpita i Flix, perquè "ha permès donar veu a la societat, sobretot, a aquells col·lectiu més silenciats, i ens han fet saber quins volen que siguen els valors del nou país que estem construint".
 
El projecte té com a primera fase el procés de participació per donar veu a la ciutadania sobre els hàbits i comportaments positius que inspiren la convivència a Catalunya, valorar col·lectivament com ens relacionem i quin futur volem compartir entre tots i totes. A més, esta informació, posteriorment, es complementarà amb una enquesta elaborada pel Centre d'Estudis d'Opinió.
 
D'esta manera, un cop finalitze tot el procés participatiu "hi haurà un retorn de les dades obtingudes en les sessions i, a llarg termini, es podrà crear un observatori de valors i civisme de Catalunya", ha destacat Fatsini.
 
La iniciativa Construïm un nou país amb valors pretén construir el futur a través de la introducció d'iniciatives i canvis en les polítiques del Govern que fomenten el civisme, generant oportunitats i confiança mútua en les relacions, tant públiques com privades, entre ciutadans i ciutadanes. En el marc d'esta procés participatiu, s'han organitzat 36 sessions de treball arreu del territori, aprofundint així en els mecanismes de democràcia participativa.