Adif invertirà 13 milions d'euros a la línia R-15 per eliminar-hi limitacions de velocitat

Els treballs han de permetre millorar els temps de viatge a partir del 2018

La línia ferroviària R-15, al seu pas per l'estació de Móra la Nova.
La línia ferroviària R-15, al seu pas per l'estació de Móra la Nova. | Sílvia Berbís
Redacció
10 de novembre del 2016
Actualitzat el 16 de novembre a les 15:44h
El Ministeri de Foment, a través de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), ha anunciat que invertirà 13 milions d'euros en actuacions de millora de la infraestructura de la línia R15 de Rodalies de Catalunya, entre i Riba-roja d'Ebre, que permetran eliminar limitacions temporals de velocitat (LTV). Mentrestant, segons ha informat avui el departament de Territori i Sostenibilitat, els horaris dels serveis de la línia R-15 es modificaran augmentant el temps del trajecte a partir d'este dissabte, 12 de novembre, precisament per adaptar-los a les condicions de circulació derivats de les limitacions temporals de velocitat (LTV) existents a la xarxa ferroviària i per tant, diu la Generalitat, són provisionals fins Foment finalitze les obres a què s'ha compromès.

Els treballs que està previst executar al tram entre Riba-roja d’Ebre i Móra la Nova són els següents:
-Supressió d'una LTV entre Ascó i Móra la Nova, reduïnt el temps de viatge. Està previst que les obres, amb un import d'uns 5 milions d'euros s'inicien el 2017, de manera que l'esmentada LTV estiga suprimida en el primer semestre de 2018.
-A més, està prevista una inversió addicional d'1,2 milions d'euros per a la supressió de la resta de limitacions temporals d'este tram, “si bé cal destacar que el seu impacte en els temps de viatge no serà significatiu”, admet Foment en una nota de premsa. Majoritàriament les obres seran per consolidar els talusos de les trinxeres i millorar les condicions d'estabilitat. Actualment els projectes per al desenvolupament dels treballs estan en redacció i està previst que es duguen a terme en el segon semestre de 2017 i que eliminen les limitacions al llarg de 2018.

Pel que fa al tram entre Móra la Nova i Reus, els treballs anunciats són estos:
-Eliminació de la LTV situada entre Pradell i Riudecanyes-Botarell. Igual que en el tram anterior, l'actuació permetrà corregir l'impacte que esta limitació té en els temps de viatge actuals. L'obra té un cost estimat de 5,4 milions d'euros i serà adjudicada pròximament, de manera que els treballs començaran el 2017, amb l'objectiu que la LTV estiga suprimida a l'inici de l'any 2018. “La resta de limitacions temporals de velocitat en aquest tram són sensiblement més curtes i suposen un impacte relativament baix en els temps de viatge. No obstant això, Adif està redactant els projectes per a suprimir-les i les obres, que està previst executar durant els anys 2017 i 2018, tindran un cost de 0,9 milions d'euros”, apunta Foment.