Recreació històrica de la Batalla de l'Ebre per commemorar el 78è aniversari, a La Fatarella

Durant diumenge també hi haurà una fira de col·leccionisme militar i una visita guiada als llocs més emblemàtics

Redacció
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:44h
Recreació de la Batalla de l'Ebre.
Recreació de la Batalla de l'Ebre. | Cedida
Per commemorar els 78 anys del final de la Batalla de l'Ebre, Lo Riu Associació per l'Estudi del Patrimoni Arqueològic i Històric de les Terres de l'Ebre, el Departament de Didàctica del Patrimoni (DIDPATRI) de la Universitat de Barcelona (UB) i l'Ajuntament de La Fatarella han organitzat, per diumenge, 13 de novembre, una recreació històrica a La Fatarella.

A les 10 del matí a l'espai històric del final de la Batalla de l'Ebre, a la Serra de La Fatarella, s'obrirà al públic la fira de col·leccionisme militar. També durant tot el matí es podran visitar els diferents diorames preparats pels grups de recreació.

A més, hi ha programada una visita guiada. En este itinerari, el visitant podrà veure, des de diferents punts, com l'exèrcit franquista va fer l'atac sobre les posicions defensades per soldats republicans, ja que com ha explicat l'associació en una nota de premsa, estos homes van plantar cara durant 48 hores a les tropes franquistes, fent possible així la retirada ordenada del gruix de l'exèrcit republicà.

A les 13 hores es començarà la recreació històrica de l'atac a les fortificacions de la Serra de La Fatarella per part dels soldats franquistes, i la lluita i defensa de l'exèrcit república per mantenir les posicions, mentre alguns soldats es repleguen emprenent la retirada. La jornada finalitzarà amb una ofrena floral en memòria dels defensors de les llibertats, on està previst l'assistència de familiars de soldats desapareguts en aquella batalla.
 

Imatge original de dos soldats durant la Batalla de l'Ebre. Foto: Cedida