Alcanar fa l'últim intent per no enderrocar les cases del cas Turov

El consistori argumenta que cal tancar tots els processos judicials abans de dur a terme una mesura irrevocable

ACN
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:53h
Dels 32 habitatges contruits per Turov, 24 van ser venuts a particulars.
Dels 32 habitatges contruits per Turov, 24 van ser venuts a particulars. | S.C.
L'Ajuntament d'Alcanar ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els permete aturar la licitació de l'enderroc de 32 habitatges de la urbanització Alcanar Platja, declarats il·legals en el cas Turov i amb una sentència en ferm que obliga a demolir-los. De fet, la licitació d'este enderroc es va iniciar al gener d'enguany, amb l'aprovació del projecte. També han estat publicades les bases i l'adjudicació s'hauria de fer en els propers dos o tres mesos.

Tanmateix, el consistori canareu ha argumentat al TSJC que encara hi ha recursos dels propietaris pendents de resoldre en altres instàncies judicials que podrien donar un tomb a la situació. Per això, l'Ajuntament ha reclamat que els permeten esperar a la resolució de tots estos processos judicials abans d'enderrocar les cases, tenint en compte que derruir-les seria irrevocable.

A través d'una carta, l'Ajuntament d'Alcanar ha demanat al TSJC esta autorització per poder aturar l'ordre judicial d'enderroc de les cases il·legals del cas Turov. Tot i que és petita l'esperança d'aconseguir una sentència favorable en els recursos i apel·lacions que han interposat els propietaris dels habitatges, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, no dóna la batalla per perduda i sobretot, ha defensat que cal esperar abans de dur a terme una solució irrevocable com és l'enderroc dels habitatges. "Hi ha una ordre judicial i no podem actuar unilateralment però veurem si ens autoritzen a congelar la licitació fins que es resolguen totes les actuacions judicials", ha explicat.