La Festa del Vi a la Terra Alta s'apropa als 13.000 tastos

L'últim acte, la Jornada Professional, tindrà lloc el proper dilluns, 7 de novembre

Els premiats de la 29a edició de la Festa del Vi a la Terra Alta.
Els premiats de la 29a edició de la Festa del Vi a la Terra Alta. | Cedida
Redacció
31 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:25h
La 29a edició Festa del Vi a la Terra, que ha tingut lloc este cap de setmana, ha tancat les portes amb un cartell d'aforament complet a tots els tastos organitzats per la DO. En total s'han venut 1.650 copes, i s'han servit al voltant de 13.000 degustacions.

Segons ha informat el Consell Regulador Denominació d'Origen Terra Alta en una nota de premsa, el pregoner d'enguany ha estat l'actor Ivan Massagué, "un barceloní enamorat confesso de la Terra Alta", qui va ser l'encarregat de fer de mestre de cerimònies a l'entrega dels premis d'enguany, que han recaigut en els següents vins: el millor Vi Blanc de Collita ha estat per a Ntra. Señora del Portal 2015, de Vins Piñol; el millor Vi Blanc de Collita amb Pas per Fusta és per a Estones de Mishima 2015, de Vins de Mas Sersal; el millor Vi Blanc Terra Alta Garnatxa Blanca 2015 ha estat per a l'Abrunet de Frisach 2015, de Francesc X. Ferré Frisach; el gran Vi Blanc Terra Alta ha estat per a Somdinou 2014, del Celler Cooperatiu de Gandesa; el millor Vi Blanc Brisat de Collita ha estat La Foradada 2015, Celler Frisach; el millor Vi Rosat de Collita és per a Vila Closa 2015, SAT La Botera; el millor Vi Negre de Collita ha estat Mas d'En Pol 2015, Celler Clua; el millor Vi Negre de Bóta o Criança ha estat Torremadrina 2014, Cellers Tarroné; el gran Vi Negre Terra Alta és per a L'Avui Arrufí 2010, Vins Piñol, i el millor Vi de Licor ha estat Clot d'Encís Ranci, Sant Josep Vins.

L'entrega de premis va servir d'antesala a la 7a Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada que es consolida com a l'acte popular més emblemàtic del programa de la Festa del Vi, aplegant un bon nombre d'assistents i 28 cellers participants. L'acte es va celebrar a la sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa, i els assistents van poder degustar fins a 40 vins elaborats amb la varietat de raïm amb més identitat del territori, la Garnatxa Blanca. L'oferta gastronòmica va anar a càrrec del xef Jeroni Castell, guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant Les Moles, a Ulldecona.

7 de novembre, Jornada Professional
L'últim acte de la Festa de Vi enguany tindrà lloc el proper dilluns, 7 de novembre. Serà una jornada professional que se celebrarà a l'Església del Poble Vell de Corbera. Destinada a professionals de la restauració i la distribució, així com a prescriptors i premsa especialitzada, la jornada permetrà als assistents conèixer de prop la DO i la seua varietat més emblemàtica, la Garnatxa Blanca.

La jornada tindrà dos actes centrals. En primer lloc un showroom de vins amb la participació de més de 20 cellers adscrits a la DO, i a on els professionals podran tastar una important oferta de vins. A continuació se celebrarà un dinar homenatge a la gastronomia i els productes terraltins de la mà del restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs. Tot maridat amb vins amb Denominació d'Origen Terra Alta.