En marxa els treballs de climatització del Museu de la Mar de l'Ebre de la Ràpita

Les obres tenen un pressupost d'adjudicació de 84.390 euros | La subvenció del fons europeu Leader permetrà cobrir gairebé el 70% del cost de l'obra

Redacció
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:13h
Visita als treballs de climatització del Museu de la Mar de l'Ebre.
Visita als treballs de climatització del Museu de la Mar de l'Ebre. | Cedida
L'Ajuntament de La Ràpita ha posat en marxa les obres de climatització del Museu de la Mar de l'Ebre. Una subvenció aconseguida a través del Programa de Desenvolupament Rural del Fons Leader permetrà cobrir fins al 69% del cost d'adjudicació dels treballs, que tenen un pressupost de 84.390 euros. L'actuació té un doble objectiu: d'una banda fer més confortable la visita del públic, atenent els suggeriments que al respecte havien traslladat els visitants, i també fer-ho amb criteris d'eficiència energètica i contenció de la despesa, mesures incloses com a millores en l'adjudicació dels treballs.

L'obra de rehabilitació de l'edifici conegut com Les Casotes, que datava del segle XIX, va acabar a finals del 2013. El projecte, aleshores, no va contemplar la climatització dels espais interiors, de manera que en algunes èpoques de l'any, especialment a l'estiu, "resultava incòmode per al visitant anar a conèixer el contingut museogràfic que conté i mostra l'equipament", segons ha informat el consistori rapitenc en una nota de premsa.

"De forma continuada, sobretot en temporada de calor, una de les queixes habituals per part dels visitants era que l'excés de calor feia feixuga la visita, de manera que s'ha cregut oportú i necessari destinar una part del pressupost del departament a esta millora de l'equipament", ha afirmat la regidora de Cultura de la Ràpita, Èrika Ferraté.

Subvencionat un 69%
L'empresa rapitenca Indom ha estat l'adjudicatària dels treballs, per executar-los l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 58.492 euros provinents dels Fons Feder. "Estem satisfets perquè la despesa que haurem d'assumir com a Ajuntament, per tant la que recau en la població, serà mínima, tenint en compte que un 69% del cost ve sufragat per este ajut", ha destacat Ferraté.

A més, ha volgut remarcar que els treballs contemplen una sèrie de millores afegides a la pròpia instal·lació de la climatització, com ara el manteniment dels equipaments de climatització durant els propers 5 anys, també el control del clima per la via virtual, que permet un control exhaustiu de la despesa en termes d'eficiència energètica, la instal·lació de dos cortines especials per reduir la càrrega tèrmica de l'edifici, i el subministrament d'un moble cartoteca específic per salvaguardar determinada documentació que precisa d'unes determinades condicions de conservació.