Aturades les obres del pont de l'Estat de Tortosa per «pressionar» l'Ajuntament a pagar més

L'activitat està parada des de la setmana passada | En el primer modificat de l'obra les empreses volien cobrar un 60%

Redacció
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:42h
Pont de l'Estat, a Tortosa.
Pont de l'Estat, a Tortosa. | Sofia Cabanes
Les obres de reforma integral del pont de l'Estat de Tortosa estan aturades "des de fa dos dies", ha explicat avui l'alcalde del consistori tortosí, Ferran Bel, en una entrevista a Canal 21 Ebre. Bel ha confirmat que "esta és una mesura amb la que les empreses constructores pretenen pressionar l'Ajuntament per tal de traure un rendiment superior al pressupost acordat en l'adjudicació de les obres". L'executiu tortosí va adjudicar les obres l'abril d'enguany, per un import de 1.002.858 euros, a la unió temporal d'empreses formada per Bardera Obras Civiles y Marítimas SL i Acciona Infraestructures S.A.

L'alcalde ha comentat que "estes pràctiques a Tortosa estan desterrades", i que "quan s'adjudica una obra s'han de complir els preus de l'adjudicació". En este sentit, Bel ha admès que només acceptaran els sobrecostos que "estiguen dins del marge legal", que és del 10%. Ha afegit que les empreses "volen recuperar la rebaixa que els hi va permetre aconseguir l'adjudicació de les obres". 

Bel ha anunciat que avui té prevista una reunió per "solucionar el problema", amb la idea que "esta setmana es puguen reprendre els treballs". A més, l'alcalde ha comentat que "en el primer modificat de l'obra les empreses volien cobrar un 60% més del que s'havia establert en l'adjudicació". 

Segons Bel, fins ara s'estava complint el calendari de les obres que van començar este passat estiu, el termini d'execució de les quals és de 10 mesos, tal i com es va acordar en l'adjudicació.