21
d'octubre
del
2016
Actualitzat
a les
11:49h
El proper divendres 28 d’octubre arranca a la Terra Alta la Festa del Vi. Tot un cap de setmana ple d’activitats al voltant del món del vi amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta com a autèntics protagonistes.
Els actes començaran al matí amb l’arribada del Cònsol dels Estats Units, Marcos Mandojana, acompanyat del Cònsol per a Assumptes Polítics i Administratius, Adam Smith, i el Cònsol per a Assumptes Regionals, Samir A. George. La rebuda oficial serà a la seu del Consell Regulador a Gandesa per part del president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí. Els Cònsols visitaran les instal·lacions de la DO i alguns dels cellers adscrits, per acabar oferint una ponència sobre les exportacions als Estats Units en una tertúlia-dinar dirigida a cellers, autoritats locals i empresaris de la comarca, que se celebrarà al Celler Joan Figueres de Gandesa, un celler no operatiu, situat en un edifici singular i que s’obrirà en exclusiva per a esta cita.
El mateix dia 28, però ja al vespre, arribarà la 7a Nit de les Garnatxes Blanques, una vetllada dedicada a la varietat de raïm més emblemàtica de la comarca. No en va, a la Terra Alta es conrea el 33% de la Garnatxa mundial, un percentatge que suposa el 75% de la producció a Espanya i el 90% de la Garnatxa a Catalunya, fet que l’ha fet mereixedora d’un distintiu de garantia específic com és el Terra Alta Garnatxa Blanca.
L’acte se celebrarà a la sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa, un edifici modernista reconegut com una de les 7 meravelles de Catalunya. Els assistents podran degustar fins a 40 vins diferents, elaborats majoritàriament amb Garnatxa, i maridar-los amb una oferta gastronòmica d’alt nivell que oferirà Jeroni Castell, xef guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant Les Moles, a Ulldecona (Tarragona).
La festa del vi s’allargarà durant tot el cap de setmana, on es podrà gaudir del vi a la Mostra de Vins amb DO Terra Alta (*llistat de cellers participants) i als diferents tastos organitzats dissabte 29 (18h) i diumenge (12h), que se celebraran a la seu de la DO (Ctra. Vilalba, 31, planta -1) i que serviran per conèixer els vins dels cellers inscrits de la mà dels mateixos elaboradors. Cada celler explicarà el seu vi i la seva visió personal en un ambient chill out preparat exclusivament per l’ocasió.
7 de novembre, Jornada Professional
Els professionals de la restauració i la distribució tindran la seua pròpia jornada per establir relacions amb els cellers de la DO Terra Alta. Serà el dilluns 7 de novembre a l’Església del Poble Vell de Corbera. La jornada permetrà als assistents conèixer una mica millor la DO i la seua varietat més emblemàtica, la Garnatxa Blanca.
La jornada tindrà dos actes centrals. En primer lloc un showroom de vins amb la participació de més de 20 cellers adscrits a la DO, i a on els professionals podran tastar una important oferta de vins. A continuació se celebrarà un dinar homenatge a la gastronomia i els productes terraltins de la mà del restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs. Tot maridat amb vins amb Denominació d’Origen Terra Alta.
Els actes començaran al matí amb l’arribada del Cònsol dels Estats Units, Marcos Mandojana, acompanyat del Cònsol per a Assumptes Polítics i Administratius, Adam Smith, i el Cònsol per a Assumptes Regionals, Samir A. George. La rebuda oficial serà a la seu del Consell Regulador a Gandesa per part del president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí. Els Cònsols visitaran les instal·lacions de la DO i alguns dels cellers adscrits, per acabar oferint una ponència sobre les exportacions als Estats Units en una tertúlia-dinar dirigida a cellers, autoritats locals i empresaris de la comarca, que se celebrarà al Celler Joan Figueres de Gandesa, un celler no operatiu, situat en un edifici singular i que s’obrirà en exclusiva per a esta cita.
El mateix dia 28, però ja al vespre, arribarà la 7a Nit de les Garnatxes Blanques, una vetllada dedicada a la varietat de raïm més emblemàtica de la comarca. No en va, a la Terra Alta es conrea el 33% de la Garnatxa mundial, un percentatge que suposa el 75% de la producció a Espanya i el 90% de la Garnatxa a Catalunya, fet que l’ha fet mereixedora d’un distintiu de garantia específic com és el Terra Alta Garnatxa Blanca.
L’acte se celebrarà a la sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa, un edifici modernista reconegut com una de les 7 meravelles de Catalunya. Els assistents podran degustar fins a 40 vins diferents, elaborats majoritàriament amb Garnatxa, i maridar-los amb una oferta gastronòmica d’alt nivell que oferirà Jeroni Castell, xef guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant Les Moles, a Ulldecona (Tarragona).
La festa del vi s’allargarà durant tot el cap de setmana, on es podrà gaudir del vi a la Mostra de Vins amb DO Terra Alta (*llistat de cellers participants) i als diferents tastos organitzats dissabte 29 (18h) i diumenge (12h), que se celebraran a la seu de la DO (Ctra. Vilalba, 31, planta -1) i que serviran per conèixer els vins dels cellers inscrits de la mà dels mateixos elaboradors. Cada celler explicarà el seu vi i la seva visió personal en un ambient chill out preparat exclusivament per l’ocasió.
7 de novembre, Jornada Professional
Els professionals de la restauració i la distribució tindran la seua pròpia jornada per establir relacions amb els cellers de la DO Terra Alta. Serà el dilluns 7 de novembre a l’Església del Poble Vell de Corbera. La jornada permetrà als assistents conèixer una mica millor la DO i la seua varietat més emblemàtica, la Garnatxa Blanca.
La jornada tindrà dos actes centrals. En primer lloc un showroom de vins amb la participació de més de 20 cellers adscrits a la DO, i a on els professionals podran tastar una important oferta de vins. A continuació se celebrarà un dinar homenatge a la gastronomia i els productes terraltins de la mà del restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs. Tot maridat amb vins amb Denominació d’Origen Terra Alta.