Tot a punt per a la 29a Festa del vi de Gandesa

Els actes arrenquen divendres dia 28 amb la visita del Cònsol dels Estats Units al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta | El mateix divendres tindrà lloc la 7a Nit de les Garnatxes Blanques

Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:49h
Façana del Celler Cooperatiu de Gandesa
Façana del Celler Cooperatiu de Gandesa
El proper divendres 28 d’octubre arranca a la Terra Alta la Festa del Vi. Tot un cap de setmana ple d’activitats al voltant del món del vi amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta com a autèntics protagonistes.

Els actes començaran al matí amb l’arribada del Cònsol dels Estats Units, Marcos Mandojana, acompanyat del Cònsol per a Assumptes Polítics i Administratius, Adam Smith, i el Cònsol per a Assumptes Regionals, Samir A. George. La rebuda oficial serà a la seu del Consell Regulador a Gandesa per part del president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí. Els Cònsols visitaran les instal·lacions de la DO i alguns dels cellers adscrits, per acabar oferint una ponència sobre les exportacions als Estats Units en una tertúlia-dinar dirigida a cellers, autoritats locals i empresaris de la comarca, que se celebrarà al Celler Joan Figueres de Gandesa, un celler no operatiu, situat en un edifici singular i que s’obrirà en exclusiva per a esta cita.

El mateix dia 28, però ja al vespre, arribarà la 7a Nit de les Garnatxes Blanques, una vetllada dedicada a la varietat de raïm més emblemàtica de la comarca. No en va, a la Terra Alta es conrea el 33% de la Garnatxa mundial, un percentatge que suposa el 75% de la producció a Espanya i el 90% de la Garnatxa a Catalunya, fet que l’ha fet mereixedora d’un distintiu de garantia específic com és el Terra Alta Garnatxa Blanca.

L’acte se celebrarà a la sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa, un edifici modernista reconegut com una de les 7 meravelles de Catalunya. Els assistents podran degustar fins a 40 vins diferents, elaborats majoritàriament amb Garnatxa, i maridar-los amb una oferta gastronòmica d’alt nivell que oferirà Jeroni Castell, xef guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant Les Moles, a Ulldecona (Tarragona).

La festa del vi s’allargarà durant tot el cap de setmana, on es podrà gaudir del vi a la Mostra de Vins amb DO Terra Alta (*llistat de cellers participants) i als diferents tastos organitzats dissabte 29 (18h) i diumenge (12h), que se celebraran a la seu de la DO (Ctra. Vilalba, 31, planta -1) i que serviran per conèixer els vins dels cellers inscrits de la mà dels mateixos elaboradors. Cada celler explicarà el seu vi i la seva visió personal en un ambient chill out preparat exclusivament per l’ocasió.

7 de novembre, Jornada Professional

Els professionals de la restauració i la distribució tindran la seua pròpia jornada per establir relacions amb els cellers de la DO Terra Alta. Serà el dilluns 7 de novembre a l’Església del Poble Vell de Corbera. La jornada permetrà als assistents conèixer una mica millor la DO i la seua varietat més emblemàtica, la Garnatxa Blanca.

La jornada tindrà dos actes centrals. En primer lloc un showroom de vins amb la participació de més de 20 cellers adscrits a la DO, i a on els professionals podran tastar una important oferta de vins. A continuació se celebrarà un dinar homenatge a la gastronomia i els productes terraltins de la mà del restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs. Tot maridat amb vins amb Denominació d’Origen Terra Alta.