Turisme subvenciona amb 200.000 euros el projecte de la Base Nàutica del Trabucador de la Ràpita

L'Ajuntament de la Ràpita continua a la recerca de finançament | Amb este ajut ja cobrix el 50% de l'obra, i també tramita la concessió de la titularitat de l'espai

Redacció
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:11h
L'Ajuntament vol crear una Base Nàutica al Trabucador i ordenar els usos de la barra.
L'Ajuntament vol crear una Base Nàutica al Trabucador i ordenar els usos de la barra. | Cedida
La direcció general de Turisme de la Generalitat ha concedit una subvenció de 200.000 euros a l'Ajuntament de la Ràpita per tal de tirar endavant el projecte de construcció d'una Base Nàutica al Trabucador. Es tracta d'un equipament essencial per condicionar l'espai natural més visitat del Delta de l'Ebre i que té un gran potencial com a destinació de referència per als amants de les activitats aquàtiques. La subvenció que ha tramitat i aconseguit l'Ajuntament de la Ràpita permet cobrir la meitat del cost pressupostat en el projecte bàsic, i l'equip de govern treballarà per aconseguir més finançament d'altres fonts, al temps que ha encetat els tràmits per obtenir en concessió la titularitat de l'espai, tenint en compte que es troba en domini marítim-terrestre, ha informat en consistori rapitenc en una nota de premsa.

Es tracta d'un projecte que, segons l'executiu municipal, "ha de ser un referent en els anys immediats". Ara, un cop desmantellada per complet la línia elèctrica aèria, s'obren encara més possibilitats en una zona que rep 360.000 visitants l'any, segons l'informe elaborat per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Per establir-hi serveis i regular els usos, el govern rapitenc va elaborar un projecte bàsic, en base al qual s'ha concedit l'ajut.

"Apostem decididament per tirar endavant este projecte, que ens il·lusiona i comença a agafar forma a partir d'esta subvenció important, que facilitarà el finançament del 50% del projecte, de manera des del govern treballaren en altres línies per completar la totalitat de la inversió o bé tirarem endavant el projecte amb fons propis", ha afirmat l'alcalde, Josep Caparrós.

Inici dels tràmits
L'executiu municipal ha iniciat els tràmits amb el servei de Costes de la Generalitat i també amb Costes del Ministeri de Medi Ambient perquè l'espai està en zona marítim-terrestre i cal obtenir la concessió d'una titularitat que és de l'Estat. El Ministeri està elaborant l'informe que ha de traslladar a la Generalitat per tal de donar resposta a la petició de l'Ajuntament. "Hem fet tots els tràmits necessaris per aconseguir la titularitat i posar fil a l'agulla en l'execució d'este equipament i regular-ne i dinamitzar-ne els usos", assegura Caparrós.

Caparrós es mostra "moderadament optimista", després de les reunions de treball mantingudes amb les parts, per obtenir la concessió "i poder tirar endavant el projecte, i intentar que sigue una realitat per a la temporada turística del 2018".

El projecte bàsic elaborat per l'Ajuntament inclou dos escales d'actuació. Una global, per a l'ordenació de l'entorn, i una més puntual que proposa reaprofitar la pèrgola i plataforma de fusta existents per ubicar-hi el Centre de gestió, Base Nàutica i punt d'informació turística. Inclou un edifici de serveis, amb el punt d'informació turística, locals comercials, vestidors, una aula polivalent (aula de formació i divulgació, reunions, pràctica de ioga i estiraments, etc.) i bar cafeteria amb terrassa. També inclou un local per al lloguer de bicicletes, un per al lloguer de canoes, serveis WC, canviadors, i a l'exterior, espai de pícnic, espai per a autocaravanes, aparcaments i dutxes.