Gandesa reviurà este cap de setmana el Casament Reial de 1319

Els actes s'inicien dissabte amb un mercat de productes de proximitat | El diumenge hi haurà quatre representacions diferents de l'esdeveniment

Redacció
13 d'octubre del 2016
Moment del casament entre l'Infant Pere i Leonor de Castella.
Moment del casament entre l'Infant Pere i Leonor de Castella. | Cedida
Gandesa està ultimant els darrers detalls per celebrar este cap de setmana la tercera edició de la recreació teatralitzada del Casament Reial, ha explicat l'alcalde del municipi, Carles Luz. Uns 100 actors del grup teatral local La Farsa de Gandesa participaran en la recreació de l'enllaç frustrat entre la Corona d'Aragó i la de Castella celebrat l'any 1319 en esta ciutat. Este casament hauria pogut unir els regnes d'Aragó i Catalunya amb els de Castella i Lleó, però no es va celebrar a causa de la fugida de l'infant.

Els actes s'inicien dissabte amb un mercat de 23 parades de productes de proximitat Km 0 de la Terra Alta, el Matarranya i Morella. Durant este dia els visitants podran gaudir al matí d'un espectacle de carrer amb música i animació, i a la tarda dels joglars acompanyats pels grallers que anunciaran el casament. A les 20.30 hores tindrà lloc el ball del Casament Reial, a la plaça de l'Església. 

El diumenge és el plat fort de les representacions, n'hi haurà quatre de diferents que s'escenificaran dos vegades, al matí i a la tarda, i estaran totes sota la direcció artística d'Antonio Belart. Una de les representacions és l'escenificació de la Cort d'Aragó a la casa de la baronessa de Purroi i presidida per l'infant Jaume, fill de Jaume II el Just. La segona és la de Corona de Castella al Palau del Castellà i presidida per la infanta Leonor de Castella. La tercera representació teatral del dia seran les respectives desfilades de les corts fins a l'església de l'Assumpció, a les 13 i a les 19.30 hores. 

Consolidació de l'acte
Finalment, culminarà la representació la recreació de la boda, frustrada per la fugida de l'infant, a l'interior de l'església, que serà a les 13.30 i a les 20 hores. Luz ha comentat que "les previsions de visitants són molt bones", i que les entrades s'estan venent a un bon ritme, fet que els porta a pensar que "tindran totes les sessions cobertes". L'alcalde gandesà ha afegit que "s'espera repetir l'èxit de les edicions passades, i d'esta manera acabar de consolidar esta festa en el calendari cultural del territori".

Per accedir a la boda i a les escenificacions de les Corts caldrà adquirir un tiquet, a un preu de 10 euros, que permet la visita als tres actes. La desfilada, que se celebra als carrer engalanats, és d'accés gratuït.