Interior evita que els veïns tallen l'N-340 a les Cases d'Alcanar

Els veïns s'han concentrat en assemblea en ambdós parts de la carretera al mateix tram | El 120è tall només ha tingut lloc a l'Ametlla de Mar

Un grup de manifestants concentrats als vorals de l'N-340 a les Cases d'Alcanar perquè no els han autoritzat el tall de trànsit que fan cada dijous.
Un grup de manifestants concentrats als vorals de l'N-340 a les Cases d'Alcanar perquè no els han autoritzat el tall de trànsit que fan cada dijous. | Facebook de Prou!!!, AP7 Gratuïta Ja/Lluís Comí
Mireia Curto
06 d'octubre del 2016
Actualitzat el 11 d'octubre a les 15:26h
ACTUALITZACIÓ | 20:00 hores | Interior referma la decisió de no autoritzar el tall de la N-340 a les Cases d'Alcanar

La Conselleria d'Interior no ha autoritzat que el moviment veïnal de l'N-340 tallés la carretera esta tarda a les Cases d'Alcanar. Els veïns han decidit agrupar-se en assemblea en ambdós parts de la carretera a este mateix lloc, sense tallar el trànsit, en forma de protesta.

"No només ens queixem per l'estat de la infraestructura i les solucions que donen", sinó que també davant la falta d'entesa amb la Conselleria, que "no ha deixat manifestar-se en el punt on va començar esta ofensiva per la gratuïtat de l'autopista AP-7". Navarro ha explicat que el 120è tall només ha tingut lloc a l'Ametlla de Mar, on sí que s'havia aprovat la manifestació. 

INFORMACIÓ | 17:00 hores | El moviment veïnal s'ha concentrat igualment en el mateix tram

El moviment veïnal de l'N-340 tallarà esta tarda la carretera a les Cases d'Alcanar encara que la Conselleria d'Interior no ho haja autoritzat. El president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, ha explicat que "la concentració continua estant convocada per esta tarda a les 5.30 a les Cases d'Alcanar, i que abans de procedir a tallar la carretera tornaran a trucar a Interior per preguntar si autoritzen efectuar el tall". Navarro ha afegit que "tan si la resposta és positiva com negativa tallarem la carretera igual", i ha comentat que porten un any tallant la carretera en esta ubicació, per tant "no s'entén que canvien el lloc".

La Conselleria ha autoritzat tallar la carretera a Sòl de Riu, on, segons ha afirmat Navarro, "és un tram molt més perillós per als vianants que ens manifestem", i ha comentat que en esta ubicació es podria donar un pas alternatiu als vehicles. "Natros el que volem és que el trànsit es paralitze, si l'activitat pot continuar igualment no servix de res que ens mobilitzem", ha comentat.

Paral·lelament el moviment veïnal també tallarà la N-340 a l'Ametlla de Mar, on sí que se'ls hi ha aprovat. La d'avui és la primera jornada dels talls setmanals de carretera que substituiran els talls diaris que ha fet l'associació durant l'estiu.

Per últim, Navarro ha criticat que "la interlocució que manté l'associació amb la Generalitat no és la que es mereixen", i ha anunciat que han sol·licitat una reunió amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, per demanar-li que la Conselleria facilite les seues tasques reivindicatives, "recordar el què passa durant la setmana al trajecte de 66 quilòmetres de línia continua i 11 rotondes, i també l'abandonament que patixen les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat".

 

Un grup de manifestants concentrats als vorals de l'N-340 a les Cases d'Alcanar perquè no els han autoritzat el tall de trànsit que fan cada dijous. Foto: Facebook de Prou!!!, AP7 Gratuïta Ja/Lluís Comí
 

 

Veïns que han tallat l'N-340 a l'Ametlla de Mar en la represa dels talls de trànsit setmanals del moviment veïnal. Foto: ACN