Móra la Nova tanca els comptes del 2015 amb un superàvit de 71.398 euros

No obstant això, el consistori va sobrepassar el límit de despesa imposada pel Ministeri d'Hisenda | El darrer ple extraordinari ha aprovat modificacions i transferències de partides per fer front a la rehabilitació del camí Camp de Tir i a les obres de les noves escales mòbils per al cementiri

El consistori va presentar estos comptes en sessió plenària extraordinària.
El consistori va presentar estos comptes en sessió plenària extraordinària. | Sílvia Berbís
Redacció
03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:44h
L'Ajuntament de Móra la Nova ha tancat l'exercici pressupostari del 2015 amb un resultat positiu de 71.398 euros i un romanent de tresoreria de 488.414 euros. També positiu és el termini amb què va aconseguir pagar els proveïdors de l'administració local l'any passat, a 29 dies. L'alcalde del municipi, Francesc Xavier Moliné, ha destacat que des del consistori s'intentarà "anar rebaixant esta xifra perquè els comerciants i proveïdors no hagen de patir en el seu dia a dia".

L'alcalde també ha destacat la ràtio de deute viu, que és d'un 21,71%, "molt lluny del 110% permès per la llei". En xifres reals, este deute, a 31 de desembre de 2015, pujava a 637.000 euros. L'alcalde s'ha mostrat satisfet "perquè en sols sis mesos s'ha aconseguit reduir el deute que vam heretar i que a 12 de juny de l'any passat pujava a 686.000 euros". "Anem millorant a poc a poc. Estem fent molts esforços per a reduir este deute i ho estem aconseguint sense traure cap servei ni augmentar la pressió fiscal als nostres conciutadans", ha afegit Moliné.

Tot i estes dades positives, l'Ajuntament no va complir l'any passat la regla de la despesa imposada pel Ministeri d'Hisenda, que estableix que no es pot gastar més que l'any anterior, en sobrepassar el seu límit en 127.153 euros. Segons ha explicat l'alcalde, "no es va complir perquè vam haver de fer una pujada superior a l'1,3% permès l’any 2015 per a afrontar obres, principalment la instal·lació del camp de gespa artificial, que no estaven contemplades. Això fins i tot ens ha obligat a aprovar un Pla Econòmic Financer per tal de redreçar la situació”, ha expressat.

L'Ajuntament de Móra la Nova va presentar estos comptes en sessió plenària extraordinària, on també es va aprofitar per aprovar diferents modificacions i transferències de partides per fer front a diferents inversions. La suma total d'estes operacions puja a més de 36.000 euros. Entre les inversions previstes i que no tenien consignació es troba la rehabilitació del camí Camp de Tir i les noves escales mòbils per al cementiri.