TRIBUNALS

Entra en funcionament la Secció Territorial de la Fiscalia a Amposta

Els jutjats d’Amposta ja no hauran d’enviar els expedients a Tortosa

per Redacció , Amposta, 30 de setembre de 2016 a les 11:29 |
Entrada als jutjats d'Amposta. | Sofia Cabanes
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els quatre jutjats d’Amposta tindran una secció pròpia de la Fiscalia a partir del proper dilluns 3 d’octubre, que és quan entra en funcionament la Secció Territorial d’Amposta de la Fiscalia Provincial de Tarragona, que estarà ubicada a la primera planta de l’edifici judicial d’Amposta (carrer Montells, s/n).
 

La Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia, Patrícia Gomà, considera que “amb aquesta mesura, el Departament de Justícia vol apropar la justícia a la ciutadania i als professionals, alhora que es millora l’organització territorial de la Fiscalia a Catalunya.”
 

El Departament de Justícia ha invertit prop de 19.000 euros per habilitar i equipar este espai. Concretament, s’hi han destinat 11.963,96 euros a obres d’adequació i 6.964,16 euros, a equipament i dispositius informàtics.
 
La Conselleria també ha dotat amb tres funcionaris nous la Secció de la Fiscalia d’Amposta. Dos seran del cos de tramitació judicial i un del cos d’auxili judicial, que treballaran amb els dos fiscals i l’advocat fiscal que el Ministeri hi destina.
 
Amb esta nova Secció Territorial, els jutjats d’Amposta disposaran d’una secció pròpia de la Fiscalia i ja no hauran d’enviar els expedients i la documentació a la Fiscalia de Tortosa, com passava fins ara, i, d’esta manera, guanyaran temps per a la resolució dels litigis.
 
La posada en marxa d’esta Secció de la Fiscalia era una llarga reivindicació del sector judicial de les Terres de l’Ebre, especialment dels advocats i procuradors; una demanda que va ser assumida pel Departament de Justícia i que es va materialitzar el juny del 2012 quan la Comissió mixta Fiscalia Superior de Catalunya-Departament de Justícia va acordar la creació de la nova Secció. Però no va ser fins al febrer del 2015 que el Ministeri de Justícia, que és qui pren la decisió definitiva, no va crear la Secció Territorial d’Amposta de la Fiscalia.
 

 

Participació