Atraca a La Ràpita el festival itinerant en veler Festina Lente

Una trentena d’artistes oferiran els espectacles d’una gira marítima amb 30 escales a diversos països | A Catalunya, Badalona i La Ràpita són les dos poblacions que formen part del recorregut

Una de les parades del Festina Lente d'enguany
Una de les parades del Festina Lente d'enguany | Cedida
Redacció
20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:17h
La Ràpita és punt d’escala de les quatre embarcacions amb una trentena d’artistes a bord que composen el Festina Lente, un festival itinerant en veler que durant 15 mesos de gira ofereix els seus espectacles a 30 ciutats dels diversos països on fa escala. A Catalunya, Badalona i La Ràpita són les dos poblacions que formen part del recorregut, que es va iniciar al maig a França i passa per Còrsega, Sardenya, Espanya, Marroc, Cap Verd, Senegal i Les Açores abans de tornar al país d’origen. El Festina Lente tindrà lloc del divendres, 23 de setembre, al diumenge, 25 a la plaça del Cóc i compta amb el suport de l’Ajuntament de la Ràpita i de la Marina Sant Carles.

En una nota de premsa, l'Ajuntament de La Ràpita ha explicat que la programació, amb entrada gratuïta, comença divendres a les 7.30 de la tarda, amb una Escena oberta a la que poden sumar-se artistes locals, a les 8.30 tindrà lloc el concert Palpitay, i a les 10.30 de la nit, malabars i pintura en viu amb la companyia Barbelette.
 

Una de les parades del Festina Lente d'enguany Foto: Cedida

Proposta de 28 artistes
Dissabte a les 8 de la tarda, hi haurà l'espectacle de circ amb Fernando Capuzzi; a les 9 de la nit, dansa contemporània amb la companyia Black Dog; a les 10, cabaret amb diversos artistes internacionals, i a les 11.30, sessió musical amb el Dj Capuzzi. Diumenge, a partir de les 7 de la tarda, hi haurà el concert Palpitay; a les 8 col·lectiu La Balsa oferirà una actuació de circ i teatre, i la jornada acabarà la sessió a les 9.30 de la nit, amb Alpha Beta Beatbox. A més, s’oferiran tallers de dansa, beatbox i enquadernació.

És la proposta de 28 artistes de circ, ballarins, actors, escenògrafs i artistes plàstics que, acompanyats d’oceanògrafs, tècnics i mariners, van embarcats en els quatre velers que ja estan en ruta i dos més que s’afegiran a la flota en els propers dies, i que recorreran un total de 8.000 quilòmetres en la seva ruta per mar.

El festival Festina Lente és una iniciativa de l’Associació Artquipage, que té com a vocació la investigació, la creació i la transmissió artística vinculada al medi marítim. A més, té com a objectiu "promoure l’intercanvi cultural implicant els espais nàutics en la creació de projectes artístics i socials", han explicat els promotors.