L'Ampolla celebra diumenge la 17a edició de la Festa de la Sega

Del 18 de setembre al 2 d’octubre, onze restaurants del municipi oferiran menús en els que l'arròs serà l'ingredient protagonista

Port Pesquer de l'Ampolla durant la passada edició de la Festa de la Sega
Port Pesquer de l'Ampolla durant la passada edició de la Festa de la Sega | Ajuntament de l'Ampolla
M.C
16 de setembre del 2016
Actualitzat el 05 d'octubre a les 18:54h
La 17a edició de la Festa de la Sega de l'Ampolla tindrà lloc el proper diumenge, 18 de setembre, a partir de les 11 del matí al Port Pesquer de la localitat. Este espai "es transformarà en un sequer per a mostrar als visitants el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat, fins al moment de l’ensacat, seguint el procés manual en el que treballaven dècades enrere els segadors", ha explicat l'organització de la jornada.
 
A part de la demostració in situ d'este procés, durant el matí també hi haurà una degustació de diversos plats d'arròs cuinats pels restauradors del municipi. Els assistents podran triar entre arròs amb tonyina; arròs, escamarlans i cloïsses; arròs melós d’ànec i bolets; arròs negre amb sipionets; arròs tot pelat; arròs a banda; arròs negre; baldanes d’arròs, i arròs amb llamàntol, entre altres plats.

Per als més llépols també s'oferiran postres elaborats amb l'ingredient protagonista de la jornada, com la crema d’arròs, gelat d’arròs, i menjar blanc.
 
Música tradicional
Al llarg de la festa es podrà gaudir de la música tradicional de la rondalla Xino Xano, i també de la jota amb Silvia Ampolla, acompanyada de l’actuació de les Joteres de Deltebre.
 
Esta festa és l'inici de les XVII Jornades Gastronòmiques de l’arròs de l’Ampolla, que tindran lloc del 18 de setembre al 2 d’octubre, i en les que onze restaurants ampolleros oferiran diversos menús, tots al preu comú de 27 euros.