Els alumnes de l'escola del Pinell de Brai tornen a classe

Els pares desfan la protesta després del compromís d'Ensenyament de vetllar per la qualitat de l'educació dels nens i nenes del centre

Quatre xiquets este dilluns passat, esperaven entrar a classe a l'escola César Martinell del Pinell de Brai.
Quatre xiquets este dilluns passat, esperaven entrar a classe a l'escola César Martinell del Pinell de Brai. | ACN
ACN
15 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:07h
Els alumnes de l'escola César Martinell del Pinell de Brai (Terra Alta) han anat este dijous a classe, després de tres dies quedant-se a casa. Els pares mantenien bloquejat l'inici del curs escolar per la seua disconformitat amb els mètodes que dues mestres, ara de baixa mèdica.

Segons han explicat els pares, a través d'un comunicat, han decidit tornar a portar els seus fills a l'escola després que el Departament d'Ensenyament s'haja compromès a vetllar per la qualitat de l'educació dels xiquets i xiquetes del centre, i es reserven el dret a emprendre noves accions si els compromisos trontollen. Els pares havien demanat al Departament que mantingués fins a final de curs les dues mestres substitutes que han enviat a cobrir les baixes de les dues docents titulars amb qui tenen l'enfrontament. Fonts del Departament assenyalen que este compromís, legalment, no es pot contraure, perquè les dues mestres que es troben de baixa com a funcionàries, tenen el dret de tornar al seu lloc, tot i això, el Departament s'ha compromés a fer un seguiment de la qualitat educativa i del normal funcionament del centre. 

No ha estat fins avui, quart dia del curs escolar, que han assistit amb normalitat a l'escola César Martinell del Pinell de Brai els 55 alumnes inscrits. Els pares han desfet la protesta que van endegar pel descontentament amb els mètodes docents de dues mestres, les quals han agafat la baixa mèdica.