La ICIF Terres de l’Ebre celebra el seu desè aniversari amb un balanç de 145 infants acollits

Durant els deu anys ha gestionat la sol·licitud de 80 adopcions internacionals i 144 adopcions nacionals

Redacció
14 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:34h
La Institució Col·laboradora d'Integració Familiar (ICIF) Terres de l'Ebre celebra enguany el seu desè aniversari. Esta entitat dedicada a la protecció de menors, que gestiona el Consell Comarcal del Baix Ebre, va entrar en servei l'1 de juliol de 2006 per manament de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA) amb la finalitat de donar servei a les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre.

La ICIF Terres de l'Ebre és un servei de mediació que té com a objectiu la integració de xiquets en una família d'acollida de forma transitòria o definitiva i la gestió de les adopcions nacionals i internacionals. Per complir esta funció ofereix formació i assessorament a les persones interessades en col·laborar, acollir o adoptar un infant;  valora les famílies i en proposa la idoneïtat; elabora informes psicosocials necessaris per poder acollir i/o adoptar un infant a Catalunya o a l'estranger -en el cas d'adopció- i dóna suport i assessorament en el període d'acoblament inicial del xiquet i la família durant tota la durada de l'acolliment o del procés fins que es constituix l'adopció. A més, promou l'acolliment i fa un seguiment posterior de l'infant d'acord amb les directrius de l'organisme competent.

80 adopcions internacionals i 144 adopcions nacionals
Al llarg d'aquesta dècada la ICIF Terres de l'Ebre ha gestionat la sol·licitud de 80 adopcions internacionals, 144 adopcions nacionals, 109 acolliments familiars simples amb família i 45 acolliments en cap de setmana o vacances en famílies col·laboradores. A la vegada, també s'han fet els seguiments dels nens d'adopció internacional (49) i seguiments familiars simples amb finalitat pre-adoptiva (101). En estos 10 anys el número de xiquets acollits a les Terres de l'Ebre ha estat de 145 i el d'infants en famílies col·laboradores, en caps de setmana o vacances, 23.

Actualment la ICIF Terres de l'Ebre està integrada per un equip pluridisciplinari format per un psicòleg, tres treballadors socials, dos pedagogues, una administrativa i un coordinador.

Amb motiu de la celebració d'este aniversari, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha organitzat este divendres a la tarda als jardins de la seu comarcal una festa adreçada a les famílies de les Terres de l'Ebre que han col·laborat o tingut vinculació amb la ICIF.