La majoria de pares de l'escola del Pinell de Brai deixen els fills a casa per segon dia consecutiu

El conflicte pel descontentament amb dues mestres segueix encallat tot i un primer contacte amb Inspecció d'Ensenyament

Quatre xiquets esperen asseguts a un banc a les portes de l'escola César Martinell del Pinell de Brai.
Quatre xiquets esperen asseguts a un banc a les portes de l'escola César Martinell del Pinell de Brai. | ACN / A. Ferràs
Redacció / ACN
13 de setembre del 2016
Actualitzat el 14 de setembre a les 10:01h
Per segon dia consecutiu, la majoria de pares i mares dels alumnes de l’Escola Cèsar Martinell de Pinell de Brai han decidit no dur els seus fills al centre. Només al voltant d’una desena del total de 55 alumnes de l’escola ha acudit a les aules per seguir amb les classes.

Este grup de pares es mostra totalment contrari a que dues de les docents –totes dues germanes- impartisquen classes als seus fills i reclamen al Departament d’Ensenyament que les aparte de l’activitat docent. A finals del curs passat, les famílies haurien transmès a la direcció del centre el seu malestar amb la feina desenvolupada per una de les mestres amb els seus fills. L’1 de setembre, amb la incorporació de la docent al centre, la direcció li hauria demanat que afectués canvis en els seus mètodes i això va desembocar en un conflicte entre les dues mestres germanes i l’equip directiu. Arran de la disputa, una de les mestres va agafar la baixa i l’altra també l’hauria agafat des d’esta setmana.

Este matí, alguns dels pares que no han dut els seus fills a l’escola, han explicat a la direcció del centre que es mantindran en la seua postura mentre no es resolga la situació. Una de les mares ha llegit un breu comunicat conjunt en el que asseguren que “davant la resposta rebuda del departament d’Inspecció d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre” i “atenent a que no donen una resposta clara” continuaran sense portar els seus fills a l’escola “fins que no tinguen solucions definitives”. Així mateix, han demanat “respecte” per als seus fills i rebutgen fer declaracions davant els mitjans.

El Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, mentrestant, ha tornat a demanar als pares que duguen els seus fills a l’escola. Pallarès ha recordat que els Serveis Territorials d’Ensenyament i ell mateix tenen constància de la problemàtica des d’ahir.

Precisament ahir al vespre representants del departament i del servei d’inspecció van mantenir una primera reunió amb els familiars i la direcció del centre. La direcció de l’escola ha reclamat l’obertura d’un expedient contra una de les mestres. Però des de la delegació se subratlla que l’assumpte revesteix de complexitat i que, en tot cas l’obertura i tramitació d’este expedient correspon al Departament d’Inspecció d’Ensenyament: “els funcionaris són funcionaris i també tenen els seus drets, és un tema complex”, ha recordat Pallarès. Així mateix, el delegat també ha informat que des d’Esenyament s’intentarà fer una nova reunió amb els pares en les properes hores per tal que els seus fills comencen el curs el més aviat possible.