Cent talls veïnals de trànsit a l’N-340 per la gratuïtat de l’AP-7

El moviment veïnal manté la mobilització insistent mentre demana reunions amb les administracions per buscar una sortida digna contra la sinistralitat de la carretera nacional més enllà de rotondes i línies contínues

Una seixantena de veïns van participar en el centè tall convocat pel moviment veïnal.
Una seixantena de veïns van participar en el centè tall convocat pel moviment veïnal. | Eduardo Raul
S.B. / ACN
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:47h
Només la perseverancia i el convenciment que estan carregats de raons pot explicar la un sacrifici particular pel bé comú com este. Ahir es van complir cent dies acudint cada tarda a la carretera N-340, amb els tràmits previs pertinents, per tallar el trànsit i alertar d’esta manera que el degoteig de morts que es concentren a n’esta via té una solució ràpida: obrir els peatges de l’autopista AP-7. Les gotes malaies només fan forat a base d’insistència i és per això que el missatge ha anat calant poc a poc i guanyant adeptes entorn a una reclamació que el ministeri de Foment seguix desoïnt.

Els veïns de l'N-340 van reivindicar de nou ahir al vespre la grautïtat amb una xocolatada reivindicativa a Amposta on van participar una seixantena de persones i en la qual es va reforçar la petició de solucions per rebaixar la sinistralitat a la via. El president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, va mostrar-se satisfet de que, en menys d’un any, el moviment ha estat capaç d’informar la gent sobre l’estat de l’N-340 i “fer que siga notícia diàriament”. Està previst que dijous els portaveus es reunisquen amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Emilio Ablanedo, on rebutjaran el pla de Foment per l’N-340, amb onze rotondes al tram ebrenc, doble ratlla contínua i limitació de velocitat a 80 quilòmetres per hora.

A Ablanedo, subdelegat del govern a Barcelona que va assumir les funcions del subdelegat a Tarragona quan Jordi Sierra va dixar el càrrec al març, li plantejaran l’oposició a posar rotondes en una carretera com l’N-340 perquè consideren que pot provocar més accidents. “Lluitem per l’AP-7 gratuïta perquè volem una carretera digna”, defensa Navarro, que diu que amb les obres de Foment estan enterrant l’N-340 i que, així, s’està enterrant també el territori. “Les nostres terres es quedaran enfonsades”, ha lamentat el portaveu del moviment veïnal.

D’altra banda, han sol·licitat una reunió amb el director general de Carreteres a Madrid, així com amb la Secretaria de l’Estat. Els veïns van proposar dimarts als alcaldes de les Terres de l'Ebre un front comú per rebutjar els plans per l’N-340 del ministeri de Foment i que assistisquen a les trobades previstes, encara no confirmades.