L'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre homenatja els cent anys del vapor 'Anita'

Este divendres s'inaugura l'exposició sobre l'emblemàtic vaixell que va navegar el riu a inici del segle XX

Imatge de la visita que la consellera de Cultura ha realitzat este matí a l'arxiu
Imatge de la visita que la consellera de Cultura ha realitzat este matí a l'arxiu | Cedida
Redacció
08 de setembre del 2016
Actualitzat el 09 de setembre a les 18:09h
L'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE) acull a partir d'este divendres l'exposició Cent anys del vapor Anita (1915-2015). Es tracta d'una mostra itinerant que ja s'ha pogut veure en diversos indrets i que recull la història d'este emblemàtic vaixell de vapor que navegava pel tram final de l'Ebre a principi del segle XX.

La inauguració serà a dos quarts de vuit de la tarda i anirà a càrrec del director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, Ferran Bladé; l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, i la consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Margarita Daura.

Daura, que este matí s’ha trobat amb l’arxiver comarcal, s'ha referit a l'exposició com "una oportunitat per aprofundir en el patrimoni immaterial del territori, tan lligat al riu, i a la nostra història i la dels nostres avantpassats". Així, la consellera ha recordat que a la Ribera hi havia hagut embarcacions similars a l'Anita, que van haver de deixar de navegar per la manca de cabal del riu. Una situació que encara complica, avui en dia, el desenvolupament d'activitats i la navegabilitat de l'Ebre. Malgrat tot, ha assegurat que "des del Consell Comarcal volem promocionar el riu tenint en compte que és un valor afegit del territori, un atractiu turístic de primer ordre i que forma part de la idiosincràsia de tots els ebrencs".

Compromís amb l'ACRE
La consellera, a la vegada, ha aprofitat per lloar la tasca que du a terme l'ACRE, que després de gairebé deu anys de trajectòria "s'ha convertit en un espai de referència per a tota la comarca i gestiona el patrimoni documental tant d'ajuntaments com de personatges destacats com Artur Bladé i Desumvila o Carmel Biarnés". En esta línia, ha refermat el suport del Consell a l'Arxiu i ha encoratjat els seus responsables "a continuar fent bona faena, com fins ara".