Els joves compartixen talent amb la segona edició del TEDxYouth d'Amposta

L'esdeveniment tindrà lloc este dissabte 10 de setembre a l'auditori de la Filha

Redacció
08 de setembre del 2016
Actualitzat el 09 de setembre a les 18:27h
El TEDxYouth està organitzat per joves d'Amposta
El TEDxYouth està organitzat per joves d'Amposta | Facebook
El talent juvenil es trobarà en la segona edició del TEDxYouth@Amposta, que tindrà lloc a l'auditori de la Filha este dissabte 10 de setembre. Un equip de joves voluntaris ampostins s'ha encarregat de l'organització d'este esdeveniment, que, junt amb l'edició de Barcelona, són les úniques d'estes característiques a Catalunya. L'objectiu és inspirar i revolucionar el talent dels joves de les Terres de l'Ebre. Enguany, set joves ponents compartiran les seues idees sobre tecnologia, ciència, pedagogia, música, esport, activisme social... 

Anna Blanco
Probablement una de les ments joves més brillants i prometedores de Catalunya. Té 18 anys i fa uns dies estava a Londres participant al London Internacional Youth Science Forum (LIYSF), gràcies a la seua curiositat va poder participar en el programa Joves i Ciència el qual li va permetre l'oportunitat de treballar a l'Observatori del Teide buscant asteroides propers a la Terra.

Aleu Ayxandri i Takaten Homwong
Des de Tailandia en bicicleta vivint i sobretot aprenent de tots els pobles i cultures que han visitat. Ens regalaran part d'estes lliçons vitals i d’altres que ens sorprendran. Una oportunitat única de entendre i contestar algunes de les preguntes que ens fem i d’altres que no ens hem fet mai.

Maria Jacobs
De pare belga i mare catalana, la seua passió és la música, primer el piano, després la guitarra i altres instruments com l’orgue i l’acordió. Un dia va descobrir que li encantava posar música a les lletres i així va ser com va començar a compondre cançons. Avui dia té un canal de Youtube amb més de 600.000 visites i l'any vinent començarà a estudiar biomedicina a la UB. Ciència, música i emocions, una talk diferent que ens farà pensar, ballar i emocionar-nos.

Ricard Borrull
Graduat en enginyeria informàtica per la Universitat Rovira i Virgili, és programador web en multitud de llenguatges. Borrull ha desenvolupat un joc interactiu basat en biosensors cerebrals de baix cost per persones amb paràlisi cerebral.

Laia Domingo
Malgrat ser d’Amposta, està vivint a Dinamarca i treballa com a suport/coach de xiquets amb autisme, en prematurs i amb dificultats sensorials i psicomotrius. És pedagoga per la URV i ha realitzat diferents tallers (workshops) sobre autisme i comunicació a través de pictogrames, històries, etc.

Victor Miralles
Graduat en treball social i actualment treballa amb menors en un centre d'acollida especial. Esportista des dels 14 anys després d’una llarga lesió va descobrir una altra manera de córrer, més natural i menys lesiva.

Andrea Rabasa i Carolina Dickenson
Rabasa és mestra d'educació infantil i Dickenson és psicòloga. El que tenen en comú és la passió pel surf d'estel (kitesurf). Les dos viuen a Barbados i són cofundadores de KiteSirens, una organització que està enfocada a compartir la seua passió a altres noies que no es poden permetre la pràctica d'este esport. També és una plataforma per compartir la visió de la vida que els ha aportat esta modalitat de surf. 

TEDxAmposta prepara noves conferències per després del TEDxYouth d'este dissabte. Al mes de novembres la capital del Montsià tornarà a acollir un TEDxSalon, el tercer d'enguany. Es tracta d'un esdeveniment TED de petit format situat en una ubicació emblemàtica. Este 2016  es tancarà amb l’organització del TEDxAmposta al maig, els tres TEDxAmpostaSalon i el TEDxYouth@Amposta. Els organitzadors calculen que a les Terres de l'Ebre hi ha unes 2000 persones interessades en estes conferències.

El TEDxYouth@Amposta se celebra este dissabte 10, a les 16 h, a l'auditori de la Filha. Podeu comprar les entrades en este enllaç