La Generalitat diu que presentarà el contenciós contra Adif en el termini d’un mes

Renfe trasllada al govern que la reparació de l’avaria a Mont-roig que provoca retards a l'R-16 s’enllestirà la setmana que ve

Un cartell que reclama 'Trens dignes' a les Terres de l'Ebre davant de l'estació de l'Aldea
Un cartell que reclama 'Trens dignes' a les Terres de l'Ebre davant de l'estació de l'Aldea | ACN
ACN / Redacció
07 de setembre del 2016
Actualitzat el 08 de setembre a les 8:12h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat este dimecres que el govern presentarà el contenciós administratiu que va anunciar fa un mes contra Adif a l’Audiència Nacional en el termini màxim d’un mes. En el marc d’una reunió amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per abordar la situació del servei de Rodalia, el conseller ha insistit en la necessitat de fer un front comú i d’obtenir el màxim suport del món local per mostrar “una única veu a Madrid” i donar resposta a un problema “de tots els ciutadans”. Rull ha reiterat que la situació de la xarxa ferroviària no millorarà si no hi ha més inversió i una millor gestió per part d’Adif.

D’altra banda, Renfe ha traslladat al govern que la reparació de l’avaria a l’enclavament de Mont-roig s’enllestirà la setmana que ve. La incidència, que es va produir al juny, és una de les causes dels retards a la línia R-16.

Precisament avui, Trens Dignes ha demanat directament a la Generalitat que aplique mesures de penalització pels incompliments en el servei de l'R-16 més enllà de l'anunci de possibles mesures judicials contra Adif.