Roquetes preveu superar els 200 incrits en el 7è KM Vertical

També es realitzarà la segona edició del KMV Kids, cursa dedicada als menuts de casa

Albert Segura, president del Trail Roquetes i David Artimanya, organitzador de l'Expotrail.
Albert Segura, president del Trail Roquetes i David Artimanya, organitzador de l'Expotrail. | Antena Caro
Redacció
24 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:10h
Este 27 d'agost se celebra una nova edició del KM Vertical Roquetes Caramella-Caro. És el 7è any que el Trail Roquetes organitza esta activitat esportiva dedicada a la cursa per muntanya, i en la qual es preveu un nombre similar de participants al de l'any passat, que va ser de 221 corredors.
 
També es realitzarà la segona edició del KMV Kids, cursa dedicada als més petits de casa. Aprofitant el desnivell que presenta el territori que envolta l'Observatori de l'Ebre, els xiquets també podran gaudir de la seua cursa de Km Vertical. Albert Segura, president del Trail Roquetes, explica que la iniciativa de córrer esta cursa surt dels mateixos infants. Esta 2a edició el KMV Kids comptarà amb una cinquantena de participants.
 
També i per 5è any consecutiu, se celebrarà una nova edició de la Expotrail, fira de productes enfocats als esports de muntanya. Cal destacar que enguany hi ha hagut un canvi en la ubicació de la Expotrail, que passa del pavelló al Pati dels Til·lers del Centre Cívic. David Artimanya, organitzador de la fira, explica que l'evolució de la fira està sent molt bona, i que a poc a poc a la s'hi han anat incorporant nous productes.
 
Pel que fa a la preparació física dels participants, adverteix Albert Segura, que tothom qui vulga pot participar en la cursa, però si no es vol patir en excés, s'ha d'anar mínimament entrenat. Este serà el segon any en què també hi haurà una unitat mòbil on es faran proves mèdiques d'esforç per a aquells qui ho desitgen al llarg del divendres i dissabte.
 
Com a novetat en esta 7a edició s'ha organitzat una visita guiada a l'Observatori de l'Ebre amb l'objectiu, especifica Albert Segura, de donar a conèixer un organisme centenari de Roquetes.
 
Pel que fa a l'horari de la jornada, a les 10 del matí tindrà lloc l'obertura de l'Expotrail, que serà inaugurada oficialment a les 12:00 h. Al llarg del matí es farà l'entrega de dorsals, alhora que es realitzarà el KMV Kids a les 11:00 h. La visita guiada a l'Observatori de l'Ebre es farà a les 11:30 h, la qual requereix inscripció prèvia. No faltarà la Pasta Party ni el Briefing KMV que edició rere edició porten gaudint els corredors.
 
La primera sortida d'autobusos amb els corredors del KMV serà a les 15:30 h i la segona una hora més tard. Es preveu l'arribada del primer corredor a Caro a les 17:10 h, el qual obtindrà un premi de 100 euros. El corredor més ràpid no haurà de superar els 54 minuts i la corredora més ràpida té un marge de fins a una hora i 8 minuts. A les 20:00 h tindrà lloc el sopar a base de torrades per als participants i acompanyants de la cursa, i a les 21:00 h l'entrega dels premis als guanyadors. Tots els corredors tindran el regal d'una samarreta i enguany com a novetat també una tassa del KMV 2016.