Un impressionant estol de cigonyes sorprèn els veïns de la Ravaleta, a Roquetes

Una de les aus va patir un accident amb un cable elèctric i va provocar un tall de llum al nucli

Algunes de les cigonyes van parar a descansar al sostre de l'antiga fàbrica Sabaté.
Algunes de les cigonyes van parar a descansar al sostre de l'antiga fàbrica Sabaté. | Trinidad Rodríguez
Redacció
23 d'agost del 2016
Actualitzat el 24 d'agost a les 14:47h
Un estol de centenars de cigonyes va sobrevolar este dilluns al vespre el cel de la Raval de Crist (Roquetes) davant de la mirada atònita d’alguns dels seus veïns, que no es creien el que estaven veient. “Al principi feia pànic, la veritat”, relata una de les testimonis a l’aguaita.cat.
 
 

Foto: Trinidad Rodríguez
 

Les cigonyes, que podrien superar les 200, segon explica un altre lector de l’aguaita.cat, van parar a descansar al terrats de la Ravaleta i de l’antiga fàbrica Sabaté, un dels edificis més alts del nucli, així com als pals de la llum. Segons relaten, una de les cigonyes que havia parat a descansar en un pal elèctric es va quedar enganxada en un dels cables i va acabar electrocutada. L’incident va provocar un tall de llum al nucli, que va ser resolt posteriorment.

Des de fa algunes temporades, quan encara no ha acabat l’estiu, les cigonyes blanques (Ciconia ciconia) comencen a abandonar les seues zones de cria per buscar zones més temperades on passar l'hivern.

Abans anaven sobretot a l’Àfrica, però segons ha pogut constatar SEO/BirdLife a través de diversos estudis, moltes d'elles prefereixen els camps de la Península per hivernar, on arrossars i escombriaires són una nova font d'alimentació que els permet suportar l'hivern, sense necessitat de marxar fins a la llunyana Àfrica subsahariana. Així, els exemplars adults tendeixen a quedar-se a l’Estat, mentre que la majoria dels joves creuen l'Estret fins al continent africà.
 

Les cigonyes, al capdamunt de l'edifici Sabaté, des d'una altra perspectiva. Foto: Miguel RB

Foto: Trinidad Rodríguez