Començades les obres del nou menjador del col·legi Carles III de la Ràpita

Amb un cost de 235.000 euros i finançat a un 50 % per la Generalitat, estarà acabat a final de novembre

El nou menjador es trobarà en la zona del pati propera al carrer Doctor Torné
El nou menjador es trobarà en la zona del pati propera al carrer Doctor Torné | Cedida
Redacció
23 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:03h
L’Ajuntament de la Ràpita ha posat en marxa avui les obres de construcció del nou menjador i la cuina del col·legi Carles III, amb capacitat per a un centenar de places. Es tracta de la inversió més quantiosa que el consistori executa enguany en instal·lacions educatives. L’empresa Cobra Instalaciones y Servicios SA és l’encarregada de dur a terme els treballs, en resultar-ne adjudicatària i, un cop aprovat el pla de seguretat i salut i signada l’acta de replantejament, ja ha pogut iniciar les obres. El pressupost total de contracte és de 235.760 euros (IVA inclòs), finançat al 50 % pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El termini d’execució és de quatre mesos, per tant s'acabarà a final de novembre.

L’actuació implica el trasllat del servei, que actualment es presta des d’una sala polivalent, a un nou emplaçament ubicat a la banda de l’avinguda Doctor Torné, en un espai més proper a la zona de cicle infantil. Es projecta la construcció d’un edifici aïllat, al pati interior del recinte escolar. Es tracta d’un edifici format per una sola planta que es destinarà a equipament de cuina i menjador per al col·legi, amb els quals es complementarà les necessitats de les famílies dels gairebé 800 alumnes que acudixen diàriament al centre, atès que una part necessita fer ús del servei de menjador escolar. Des del pati de P-3, mitjançant una escala ja existent que ara es reforma, hi haurà l’accés al menjador per mig d’un porxo cobert. Al fons es projecta la cuina i els serveis. També hi haurà zona d’emmagatzematge.

Amb el nou edifici s’incrementarà el nombre de places de la setantena actual fins a un centenar. Segons el regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera, es tracta de “satisfer una de les reivindicacions històriques del centre, que permetrà dotar el servei de menjador d’unes instal·lacions més dignes”.

Altres actuacions en els col·legis de la Ràpita
Estes obres es complementen amb l’arranjament dels vestidors del centre, amb una inversió de vint mil euros a l’escola Carles III. Cal recordar que este estiu també s’han dut a terme treballs de millora al col·legi públic Horta Vella, consistents en l’arranjament de la tanca perimetral del recinte escolar i la renovació de la pintura de la façana nord de  l’edifici. A més, durant les darreres vacances de Setmana Santa es va portar a terme la renovació del paviment del pati de P-3 del col·legi Carles III (i el mobiliari de jocs, que va sufragar l’AMPA del centre) i del pati de l’escola bressol Xip Xap, i a l’escola Horta Vella es van fer millores en la instal·lació de climatització.