Tortosa presenta un programa «molt variat i atapeït» per les Festes de la Cinta

El president del Club de Rem Tortosa, José María Chavarría, serà el pregoner

Redacció
18 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:27h
El regidor de Festes de l'Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, ha presentat la programació de les Festes de la Cinta 2016, que es perllongaran de l'1 al 5 de setembre. La setmana abans, el dissabte 27 d'agost, tindrà lloc al parc municipal la tradicional Proclamació de Pubilles i la lectura del Pregó de Festes, tasca que enguany correspondrà a José María Chavarría, president del Club de Rem Tortosa, en un any molt important per aquesta entitat, amb la presència de remers del club als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, i amb la posada en marxa del Centre de Tecnificació, que serà inaugurat pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, el diumenge 4 de setembre. Amb este nomenament com a pregoner de les festes 2016, l'Ajuntament de Tortosa vol fer palesa la implicació constant de José María Chavarría en la dinamització de la ciutat, tant des de la vessant esportiva com des de la de caràcter més social, econòmic i professional.

"És una programació -ha dit Tomàs- molt variada i atepeïda, que incorpora moltíssima oferta per a totes les edats i gustos". Així, cal destacar entre els actes de caire més cultural les visites guiades a l'excavació arqueològica del solar de la Catedral, i la conferència sobre l'altar que la Mare de Déu de la Cinta té a l'església del Pi de Barcelona, que anirà a càrrec de l'arxiver i conservador del museu i tresor de Santa María del Pi, Jordi Sacasas. I en l'àmbit més solidari, cal mencionar la caminada "Mai caminareu sols", a benefici de la Lliga Contra el Càncer. Així mateix, tindrà lloc la tradicional Ofrena de Flors i Fruits a la Mare de Déu de la Cinta, en la qual es podrà també donar material escolar de manera avançada a la recollida que es farà els propers dies 9 i 10 de setembre.

L'apartat musical, a banda de les nits de ball amb les orquestres Selvatana, Pensylvania i Centauro, comptarà com a cap de cartell amb la formació Oques Grasses, un grup català que s'ha convertit en referent musical amb el seu estil personal i inclassificable (diumenge 4). Per altra banda, la Fundación Tony Manero celebrarà a Tortosa el seu 20è aniversari amb el seu espectacle de música disco-funk (divendres 2). I per cloure les celebracions, un final de festa amb música d'arrel, amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries acompanyats per la Banda Simfònica de la Unió Musical de Tarragona.

En l'apartat religiós, la tradicional Missa Estacional en honor de la Patrona de la ciutat i la Solemne Processó, la qual comptarà com a portador de l'estendard principal amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Així mateix, en els actes de caire més social i institucional, es celebraran l'Acte d'Homenatge al Tortosí Absent i la XVII edició del Premi Mossèn Ovidi Tobias "Dona'm la mà".