​Investigades 3 persones a Deltebre per un delicte urbanístic al Parc Natural

Haurien habilitat un magatzem com a residència en un espai protegit | S'ha pres declaració al promotor, el constructor i l'enginyer tècnic director de l'obra

Entrada de la finca denunciada, situada a la bassa de l'Arena, a Deltebre
Entrada de la finca denunciada, situada a la bassa de l'Arena, a Deltebre | Guàrdia Civil
Redacció
16 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:49h
El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA) de Tarragona ha pres declaració en qualitat d'investigats a tres persones per un delicte contra la Llei d'ordenació urbanística, per la rehabilitació il·legal d'un magatzem agrícola, amb l'interior compartimentat per a ús d'habitatge dins de l'espai d'interès natural del delta de l'Ebre.

Amb motiu d'una investigació relacionada amb possibles irregularitats en la construcció/rehabilitació de diverses edificacions dins del delta de l'Ebre (Parc Natural i espai protegit d'interès natural), agents de la Guàrdia Civil van inspeccionar el paratge conegut com a bassa de l'Arena, del terme municipal de Deltebre (Baix Ebre), i van localitzar un edifici que per les característiques no es corresponia amb les construccions que es permeten dins d'este espai natural, ja que la normativa només permet la construcció i/o rehabilitació d'edificis que es dediquen exclusivament a magatzems agrícoles. Esta construcció presentava característiques i equipament d'un habitatge d'ús habitual.

Segons la investigació, la promotora de la construcció va sol·licitar l'any 2013 una llicència de rehabilitació d'una masia existent a la finca, per destinar-la al turisme rural, així com per a la construcció d'un magatzem agrícola, dins l'espai d'interès natural del delta de l'Ebre, i va adjuntar a la sol·licitud un projecte tècnic redactat per un arquitecte. Posteriorment, l'Ajuntament de Deltebre va concedir la llicència d'obres per a l'execució del projecte.

Arran de la inspecció realitzada a la finca objecte d'investigació, es va poder comprovar que no hi ha activitat de turisme rural legalment implantada, mentre que el magatzem agrícola que s'havia edificat a la finca tenia canvis substancials respecte al projecte original, atès que se n'havia compartimentat  l'interior en estades d'ús residencial.

Per este motiu es va procedir a la instrucció de diligències penals i a la presa de declaració com a investigats de les persones relacionades amb la construcció. En concret, s'ha pres declaració al promotor, el constructor i l'enginyer tècnic director de l'obra.

Les diligències instruïdes han estat posades a disposició de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.