Amposta oferix a la remera olímpica Aina Cid una rebuda de campiona

Després d'aconseguir un diploma olímpic comença un nou cicle de quatre anys per lluitar per la medalla en els Jocs de Tòquio 2020

Una multitud ha rebut a la remera olímpica Aina Cid en l'arribada a Amposta
Una multitud ha rebut a la remera olímpica Aina Cid en l'arribada a Amposta | Amposta Olímpica / Ajuntament d'Amposta
Redacció
15 d'agost del 2016
Actualitzat el 16 d'agost a les 11:02h
Amposta ha vibrat els darrers dies amb l'aventura d'Aina Cid als Jocs Olímpics de Rio. La ciutat - veïns i institucions - s'ha bolcat amb la remera des de les fases de classificació fins a la final, on Cid va sumar un altre diploma olímpic pel CN Amposta. I la rebuda no ha estat menys. El mateix Club Nàutic, on Aina es va formar com a remera, li ha brindat una gran recepció davant d'una multitud formada per veïns, companys de club, representants públics i familiars. 

Un passadís de rems i remers ha donat la benvinguda a Aina, recent arribada de l'aeroport. Saludats familiars, amics i autoritats, la remera olímpica ha pres el micròfon per agrair als ampostins i ampostines el suport rebut. "Jo no creia que tanta gent ens seguís. Quan me van dir que tenia tot el poble darrere jo vaig dir que va, però sí, és una realitat". De fet, Aina ha assegurat que "no era conscient del que havia fet, però quan he arribat aquí i he vist tanta gent, ja sóc una mica més conscient del que he aconseguit esta setmana".

 

L'alcalde d'Amposta, els responsables del CN Amposta i Aina Cid amb el diploma olímpic Foto: Amposta Olímpica / Ajuntament d'Amposta



L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, també s'ha desfet en agraïments cap a Aina i ha expressat, en nom de la ciutat, l'emoció viscuda durant estos dies: "viure això per a nosaltres ha sigut un orgull i veure la quantitat de gent que es concentrava cada dia per a seguir-te ha sigut increïble, ens has fet sentir orgull de ciutat, de territori i de país". D'altra banda, el president del CN Amposta i exremer olímpic del club, Luis Miguel Oliver, ha sigut sigut breu. Ha remarcat la gesta de les dos remeres catalanes i ha emplaçat a Aina a seguir: "és el principi, a Tòquio 2020 més". 

Ara comença un nou cicle de quatre anys per preparar i classificar-se pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Cid, junt amb la seua parella de bot Anna Boada, s'han marcat tornar a disputar unes olimpíades amb el dos sense timoner i lluitar per una medalla. "Si som capaces Anna i jo de seguir remant juntes i fer el que dos sense corre, vull anar a per la medalla", va dir la remera ampostina.

De moment, el nom d'Aina Cid ja figura en una placa al CN Amposta que ella mateixa va descobrir junt amb els dels altres remers olímpics del club (Luis Miguel Oliver, Antonio Merín, Bienve Front, Anna Accensi i David Morales). Aina Cid és la tercera d'aconseguir un diploma olímpic. El va assegurar en classificar-se per a la final A després d'una semifinal d'infart. "Teníem este objectiu, sabíem que era complicat perquè hi havien molts bots que tenien la nostra velocitat. Quan vam guanyar la classificatòria ja ens vam plantejar l'objectiu d'entrar a la final A", va explicar Aina Cid. En resum, segons ella mateixa: "la competició ha estat la millor que he fet en la meua vida" i, a part de l'ambient olímpic, Cid sempre recordarà aquella brillant semifinal en què va guanyar el diploma olímpic per 11 centèsimes. 
 

Aina Cid ha estat rebuda pels companys i companyes del CN Amposta Foto: Amposta Olímpica / Ajuntament d'Amposta