Nou daltabaix ferroviari per una avaria que dixa aturat més d'una hora i mitja un regional Barcelona-L'Aldea

Els més de 500 passatgers que omplien el tren han viscut una nova jornada de caos en la desastrossa línia R16

A la imatge es pot veure el col·lapse de passatgers, omplint seients i passadissos.
A la imatge es pot veure el col·lapse de passatgers, omplint seients i passadissos. | (via @juandtorresf)
Redacció
13 d'agost del 2016
Actualitzat el 14 d'agost a les 11:28h
L’avaria elèctrica, el motiu que ha donat Renfe, d’un tren regional Barcelona-l’Aldea de la desastrosa línia R16, ha dixat aturats més d'una hora i mitja este matí els 500 passatgers que omplien el convoi, que han hagut de ser transbordats en dos ocasions. L’aturada s’ha produït entre Calafell i Sant Vicent de Calders, i els passatgers, enmig del caos i la calorada, s'han quedat aturats al mig de les vies. Després de més d'una hora sense informació, han hagut de salar a un segon tren a través d'unes passarell·les. Este segon s'ha aturat al cap d'una estona a l'estació de Sant Vicenç, on han hagut de passar encara a un tercer tren per seguir els seu trajecte cap a l'Aldea. La circulació ha quedat afectada en els trens regionals en sentit sud de les línies R13, R14, R15, R16 així com els trens del corredor mediterrani.

L’avaria s’ha produït a les 11.10 del matí, en el tren que havia sortit de l’Estació de França a les 9.13 i havia d’arribar a l’Aldea a les 12.13 hores. No ha estat, però, fins a les 12.39 hores, quan han pogut continuar el seu viatge des de Sant Vicenç. La circulació es fa per una sola via en el tram afectat, amb uns retards superiors als 45 minuts, segons ha informat Renfe.

Malgrat que la companyia ha apuntat a una avaria com a causa, a les xarxes socials els passatgers han volgut dixar palès el seu malestar per l’overbooking que hi havia al convoi, ple de gent que havia de viatjar dreta i fins i tot en l’estret espai que unix els vagons degut al col·lapse de l’espai.