El ple d'Amposta aprova inversions per valor de 600.000 euros

Entre les actuacions hi ha la reparació de la coberta del pavelló d'esports, la construcció d'un nou bloc de nínxols al cementiri municipal i l'adquisició del local d'entitats | La Lira Ampostina rebrà la Medalla d'Honor de la ciutat

Inicis de la Lira Ampostina a principis el s.XX.
Inicis de la Lira Ampostina a principis el s.XX. | Cedida
Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:04h
La sessió ordinària del ple de juliol a Amposta va aprovar la constitució d'un nou crèdit extraordinari per valor de 600.000 euros que servirà per finançar diferents actuacions considerades "no sostenibles" pel govern de l'Estat espanyol. Entre elles destaquen, per la seua quantitat i importància, la reparació de la coberta del pavelló d'esports (amb 100.000 euros), l'adquisició del local d'entitats (que amb 70.000 euros permetrà instal·lar totes les entitats a l'edifici de l'antiga central d'aigües i reduir els locals de lloguer que té l'Ajuntament per esta finalitat), la segona fase de l'enllumenat LED del Poble Nou (amb 83.720 euros, finançat en gran part pel programa Leader) o la construcció d'un nou bloc de nínxols al cementiri municipal (més de 95.800 euros). També s'han previst 25.000 euros per al tancament del Moto Club o 22.000 euros per a despeses generals d'urbanitzacions. En la mateixa modificació es van preveure dos suplements de crèdit per valor de 100.000 euros que serviran per renovar vehicles i equipament de la brigada d'Obres i Serveis.

Esta modificació es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i de la regidora Rosita Pertegaz i l'abstenció de l'exregidor de PxC German Ciscar, del PSC i de CiU.

Medalla d'Honor de la Ciutat, per a la Lira

El ple de dilluns al vespre també va aprovar, per unanimitat, fer entrega de la Medalla d'Honor de la Ciutat a la Lira Ampostina, que enguany celebra el centenari de la seua fundació. Tots els grups municipals van coincidir en destacar que "l'entitat ha exercit un paper dinamitzador inqüestionable en la vida cultural i social de la ciutat" i que "també ha esdevingut una de les bandes musicals de més renom de tot el país".

La Medalla d'Honor de la Ciutat és una de les màximes distincions d'Amposta. L'última que es va entregar va ser l'any 1982. La voluntat del consistori és recuperar esta menció, per reconèixer la trajectòria d'entitats i persones del municipi. En este sentit, l'alcalde va avançar que també s'atorgarà al Club Futbol Amposta, que l'any passat va complir 100 anys.

Comissió de seguiment i control del contracte amb Sorea

A instàncies del regidor German Ciscar, que va presentar una moció al ple de mes de maig, el ple de l'Ajuntament també va aprovar dilluns al vespre la creació de la Comissió de Seguiment i Control del Servei Contracte de Gestió del Servei Municipal d'Abastament d'Aigua, una comissió prevista a les clàusules del contracte d'adjudicació del servei a Sorea però que no s'havia creat abans. Este punt va ser aprovat amb el vot a favor del regidor German Ciscar i del grup d'Esquerra d'Amposta i l'abstenció de la resta de regidors. Integrada per quatre membres de l'Ajuntament i tres de l'empresa concessionària, Ciscar i els socialistes van demanar que també hi hagués representants de l'oposició.

El ple de dilluns va debatre i aprovar fins a set mocions: una de la regidora Rosita Pertegaz perquè l'Ajuntament obra un debat sobre quines mesures cal prendre per evitar el bany al canal de reg; una del PSC per tramitar noves parades del bus urbà i millorar les actuals; una altra d'este mateix grup municipal per millorar el cementiri municipal; dues del regidor German Ciscar, la primera per reclamar tota la informació sobre Gursam "per les irregularitats i falta de transparència i els immensos deutes que ha deixat als ciutadans d'Amposta", i la segona per estudiar crear una nova figura impositiva que grave la xarxa fixa que necessita estendre l'operadora de telefonia per prestar el seu servei.

També es va donar llum verd, esta per unanimitat, a una proposta d'Esquerra d'Amposta per l'alliberament immediat dels peatges de l'AP7 i en contra de les rotondes que s'estan construint a la nacional. Esta moció va rebre l'aplaudiment del públic present a la sessió plenària, que durant el debat va mostrar cartells amb missatges de rebuig a la construcció de rotondes a l'N340.

Finalment, es va aprovar, també per unanimitat, la moció del grup de Convergència per evitar les molèsties ocasionades pels tractaments amb herbicides.