El secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre presidirà el parc natural del Delta

Pasqual Chachon ha estat escollit per representar una presidència més propera al territori

Pasqual Chacon, de peu, presidirà el Parc Natural del Delta de l'Ebre després de 34 anys a la Confraria de Pescadors de Deltebre
Pasqual Chacon, de peu, presidirà el Parc Natural del Delta de l'Ebre després de 34 anys a la Confraria de Pescadors de Deltebre | Cedida
Redacció
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:00h
La Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre ha donat el vistiplau este dijous a la proposta de Pascual Chacon, secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, com a nou president de l’organisme, donant relleu a Carme Franch, que ho era des del setembre de 2012. Chacon és diplomat en Comerç Internacional per la Universitat Rovira i Virgili i diplomat en Gestió Superior de Confraries de Pescadors per la Universitat Autònoma de Barcelona.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha destacat la posició de Chacon en l'entitat marinera, que ocupa des de fa 34 anys, per introduir un "nou model de presidència" que aproxime més el parc al territori, ja que fins ara la presidència del parc havia estat ocupada per un membre de l'administració. Chacon ha presidit durant dos anys el grup d’acció local de la pesca del delta de l’Ebre i ha conduït amb habilitat un consorci on estan representades diferents administracions i entitats locals.
 
Durant la Junta Rectora, a la que ha assistit el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, s’ha informat de les darreres novetats del parc: els censos d’hivern d’ocells aquàtics hivernants; la darrera campanya d’anellament de flamencs; el control del gavià argentat de potes grogues; la lluita contra el cargol poma; la neteja de les zones naturals; la senyalització de les  platges naturals; les indemnitzacions per danys d’espècies protegides als arrossars; la renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible; o les relacions i col·laboracions institucionals. També s’ha donat compte dels plans tècnics de gestió cinegètica i dels contingents de fotges per a la campanya 2016/2017.