El ple de Tortosa dóna llum verda a la construcció de les piscines municipals

Amb els vots de CiU i ERC s'aprova l'avantprojecte i la licitació de les obres que tindran un cost de 5,5 MEUR

Este dijous s'ha reunit el ple de Tortosa en sessió extraordinària
Este dijous s'ha reunit el ple de Tortosa en sessió extraordinària | Anna Ferràs
ACN/ Redacció
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:44h
L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui, en sessió plenària, l'avantprojecte i la licitació del projecte i l'obra de la nova piscina municipal i instal·lacions esportives complementàries. Ha estat gràcies als vots favorables de l'equip de govern, format per CiU i ERC, ja que Movem s'hi ha abstingut, el PSC hi ha votat en contra i els regidors del PP i la CUP no s'ha presentat al Ple. L'actuació tindrà un cost previst de 5,5 MEUR i es preveu que es comence a construir a finals de 2016.

Les obres s'executaran en dos fases per tal de no deixar a la ciutadania en cap moment sense servei de piscina. La primera consisteix en la construcció de la nova piscina, vestidors i serveis annexos. Finalitzada aquesta, s'abordarà l'espai ocupat per l'actual piscina coberta, que es destinarà a pistes de pàdel i resta de vestidors. A partir d'ara ja es poden presentar les corresponents ofertes fins al 15 de setembre. L'import total de la licitació és de 5.253.390 euros, als quals cal afegir els 234.225 euros de la direcció d'obra que es licitaran properament i els honoraris de l'avantprojecte, 21.780 euros, que sumen un total de 5.509.396 euros, que seran finançats amb un endeutament plurianual en tres exercicis.

El model de finançament de les piscines ha estat el motiu del vot contrari dels socialistes. El portaveu del PSC, Enric Roig, ha defensat defensat que s'hauria pogut apostar per un sistema de concessió privada. Roig també ha assegurat que el model no és adequat perquè no incorpora una piscina recreativa descoberta per a l'estiu. En resposta, CiU ha argumentat que este servei està cobert per les piscines de les pedanies i les privades.

Tampoc hi estaven d'acord amb el model des de Movem, que reclamaven que fos un edifici abastit el 100% amb energies renovables, en este cas amb una caldera de biomassa enlloc del sistema amb plaques solars i caldera de gas que contempla l'actual projecte. El portaveu de Movem, Jordi Jordan, ha criticat la gestió d'este projecte, iniciat fa set anys.

L'Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha respost als dos grups i ha defensat la proposta energètica i de finançament de les piscines. Bel ha dit que l'Ajuntament es pot permetre l'endeutament per a finançar el projecte perquè "mai" havia tingut un sanejament de comptes com l'actual, i ha assumit el fracàs del primer projecte de piscines presentat a finals del seu primer mandat.

El nou edifici ocuparà una superfície de 6.019 m2 i estarà format per un únic volum de dues plantes que integra tot el programa funcional. La planta baixa estarà formada per una piscina de 8 carrers, 6 vestidors, zona d'spa, a més de la cafeteria, àrea d'administració i atenció al client i una graderia amb capacitat per 240 espectadors. A la planta superior s'ubicarà la zona esportiva, formada per una sala fitness-cardio i tres sales polivalents per a activitats dirigides. La planta baixa es completa amb quatre pistes de pàdel amb espai per instal·lar graderies desmuntables d'una capacitat de fins a 150 seients.