El Montsià reclama a la Generalitat que assumisca el transport escolar de Poblenou, les Cases i els barris d'Ulldecona

Des del Montsià es reclama un canvi normatiu que no tinga en compte el canvi de municipi sinó la distància a l’hora d’establir la gratuïtat o no d'estos serveis

Transport escolar
Transport escolar
Redacció
18 de juliol del 2016
Actualitzat el 19 de juliol a les 23:45h
Els Ajuntaments d’Alcanar, Amposta i Ulldecona, juntament amb el Consell Comarcal del Montsià, reclamen a la Generalitat un canvi normatiu per tal que la Generalitat assumisca els costos de transport dels alumnes que s’han de desplaçar entre diferents nuclis d’un mateix municipi, com és el cas del Poble Nou del Delta, les Cases d’Alcanar i els Barris d’Ulldecona, per poder anar a l’escola, el que es coneix com a transport no-obligatori.
 
Una delegació integrada per representants del Consell Comarcal del Montsià i dels ajuntaments d’Alcanar, Amposta i Ulldecona, encapçalada per la presidenta de l’ens comarcal, M. Carme Navarro, va reunir-se divendres passat amb la directora dels Serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, per a traslladar-li la preocupació per la situació de l’alumnat de transport no obligatori, el qual a hores d’ara assumeix una part del cost d’este  servei, i el greuge comparatiu que suposa esta situació respecte d’altres alumnes que són considerats de transport obligatori pel fet que han de canviar de municipi per a realitzar els seus estudis i que, per tant, tenen el transport i el menjador (si és el cas) gratuït.
 
Per este motiu, des del Montsià es reclama un canvi normatiu que no tinga en compte el canvi de municipi sinó la distància a l’hora d’establir la gratuïtat o no d'estos serveis.
 
A la comarca del Montsià, esta situació afecta un total de 91 alumnes, dels municipis d’Alcanar, Amposta i Ulldecona, dels quals 56 alumnes haurien de fer front al cost del transport i 35 més al del menjador. De fet, però, i gràcies a l’acord entre el Consell Comarcal del Montsià i els ajuntaments d’Alcanar, Amposta i Ulldecona, l’alumnat no ha hagut de satisfer este cost i han estat els ajuntaments respectius els que se n’han fet càrrec des del curs 2011-2012.