La tercera edició del festival Sirga de Flix enfila la recta final

Este dimecres el certamen reprèn la seua oferta i enfila els darrers quatre dies de música de creació, fins al dissabte 16 de juliol

El certamen se centra en l’experimentació sonora i en la nova creació musical.
El certamen se centra en l’experimentació sonora i en la nova creació musical. | Sirga
Redacció
12 de juliol del 2016
Actualitzat el 13 de juliol a les 10:15h
Després d’una setmana de plena activitat i un parèntesi de tres dies, este dimecres el III Sirga Festival de Flix reprèn la seua oferta i enfila els darrers quatre dies de música de creació, fins al dissabte 16 de juliol, mantenint el llistó ben alt.
 
Dimecres, el duo de percussions ‘reCovert Project’ començarà a impartir la seua masterclass que clourà el divendres amb un concert. El duet viu en una crítica constructiva constant referent a l’estètica, a l’ús de la percussió i al discurs musical, és per això que en els seus concerts es poden trobar moltes obres per a instruments no convencionals o bé on els instruments són posats en escena en contexts diferents de l’originari, així que la posada en escena esdevindrà de gran importància. També demà el filòsof de formació multidisciplinària de Campredó (Tortosa), Roman Aixandri (Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Màster en Pensament Contemporani, Filosofia Continental del segle XX-XXI), oferirà una conferència sobre els processos creatius.
 
L’endemà, dijous, li tocarà el torn a l’ARCEMA Ensemble de Paris. El grup de música instrumental farà dos concerts (dijous i divendres) amb un quintet tocant piano, violí, cel·lo, clarinet, amb electrònica i sense. El grup treballarà paral·lelament en un conte infantil i taller familiar de percussió que es representarà el darrer dia, dissabte. Una iniciativa per fer pedagogia i introduir els més petits en la música electrònica més contemporània. A les 12 i a les 18 hores de dissabte tindrà lloc el taller on els participants podran tocar els instruments de percussió africans i d’altres construïts pel mateix grup. Seguidament, es representarà el conte ‘Titu i el fill de la lluna’, escrit i compost per un dels directors de l’ensemble, José Luís Campana, i que tracta sobre l’experiència sonora d’un nen en el bosc. El conte mesclarà vídeo, recital, la veu d’una cantant i instruments de percussió. 
 
També dijous s’iniciarà un taller de música electrònica –Disc Jockey de música techno, House, dance i electrònica acadèmica i experimental. Està adreçat a joves a partir dels 12 anys i a adults, i serà impartit per Joan Queija, 6co, Tow Truck i Joan Bagés. El curs clourà amb un concert-sessió de música electrònica dissabte a la nit, que també servirà per cloure esta darrera edició del SIRGA Festival.
 
El darrer dia, dissabte, el festival farà aturada a Amposta. A les vuit de la tarda tindrà lloc l’estrena mundial d’una obra per a cotxe, electrònica i percussions del compositor Alberto Bernal acompanyat pel grup reConvert Project. El director del certamen, Joan Bagés, ha explicat que “aquesta performance serà digna de veure perquè un grup de músics estiraran amb una sirga un cotxe i el faran sonar. L’oferta del darrer dia del festival es completarà amb un concert-aperitiu amb els Barcelona clarinet Players, un grup creat per membres de la Banda Municipal de Barcelona que vol promocionar noves músiques i potenciar la interacció amb altres disciplines artístiques.
 
Sirga – Músiques de Recerca i Patrimoni, organitzat per l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Flix, se centra en l’experimentació sonora i en la nova creació musical i busca propiciar el diàleg entre el patrimoni històric, el paisatge i la creació artística.