​Pugen a 6 els incendis simultanis provocats per llamps en els que treballen els Bombers a l’Ebre

Els focs s'han declarat a Corbera d'Ebre, Ulldecona, Ginestar i franja d'Aragó | Des de les 20.30 també se n'han produït a Horta de Sant Joan i El Perelló

Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 21:35h
L'incendi de Corbera d'Ebre vist des d'un dels mitjans aeris.
L'incendi de Corbera d'Ebre vist des d'un dels mitjans aeris. | Bombers de la Generalitat
ACTUALITZACIÓ 21.23 hores: Dos incendis més: a Horta de Sant Joan i el Perelló
Des de les 20.30 hores d'esta tarda s'han declarat dos incendis forestals més provocats per llamps a les Terres de l'Ebre, concretament a Horta de Sant Joan i al Perelló, que se sumen als quatre que s'han anat produïnt a conseqüència d'una intensa tempesta elèctrica des de les set de la tarda.
A l'incendi d'Horta, a la zona dels Tossals, hi treballen dos dotacions dels Bombers, que hi han efectuat descàrregues, i un vehicle també està destinat al foc del Perelló, proper a la carretera TV-3022. Cap d'ells, en principi, sembla greu, com tampoc els quatre en marxa. Així, el proper al convent de Benifassà està estabilitzat, i el declarat a Arens de Lledó està encerclat a hores d'ara, segons informen els Bombers. Pel que fa al de Corbera d'Ebre, està controlat des de les 2012 hores, i finalment al de Ginestar hi treballen cinc dotacions dels Bombers.

INFORMACIÓ 20.34. Quatre incendis provocats per llamps
Una intensa tempesta elèctrica que esta tarda ha passat per les Terres de l’Ebre ha provocat de forma, gairebé simultània, 4 focs en el quals han hagut d’intervenir els Bombers de la Generalitat.

Per bé que cap d’ells sembla greu, el més important s’ha produït a Corbera d’Ebre (Terra Alta), concretament al camí de les Vimenoses direcció la Fatarella. Allà a les 20 h del vespre hi treballaven 7 mitjans aeris i 7 terrestres, tot i que alguns mitjans aeris s’han començat a retirar a esta hora.

Prop de la zona del pantà d’Ulldecona també hi ha intervingut 2 mitjans aeris i 6 vehicles en un foc que s’ha declarat 18:42. Cap a les 8 del vespre este incendi es trobava estabilitzat.

A les 19:00 h, a tocar Terres de l’Ebre, però ja a la Franja d’Aragó, en concret a la zona d’Arenys de Lledó s’ha declarat un altre foc en el qual hi ha treballat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat amb Bombers aragonesos.

Per últim, un petit foc, del qual s’ha rebut l’avís a les 18:38 h, s’ha produït també per llamp a Ginestar, en una zona propera a Rasquera. Aquí hi ha treballat 2 vehicles dels bombers.

Els focs per llamps solen produir-se en llocs molt isolats, per aquesta raó la intervenció dels mitjans aeris és fonamental. Els Bombers, preveient les tempestes elèctriques, intenten  fer ruta amb mitjans aeris en zones on han caigut llamps per anticipar-se als incendis i intervenir directament sobre el foc. Avui, la majoria d’estos incendis han estat detectats pels mitjans aeris en el que s’anomena rutes de llamps.