Més de 6.000 infants i joves participaran en activitats de lleure este estiu a les Terres de l'Ebre amb

Les previsions són que el nombre de participants s’aproximen als 7.442 i les 165 activitats de l’estiu passat

La directora general de Joventut visitant el camp de treball "Alfara de Carles: cuidem els Ports"
La directora general de Joventut visitant el camp de treball "Alfara de Carles: cuidem els Ports" | Cedida
Redacció
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:56h
La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 163 activitats de lleure per este estiu a les comarques de les Terres de l’Ebre, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.
 
A estes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 777 dirigents i 6011 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (4.760 inscrits en 120 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (600 i 16 activitats), les acampades (415 i 15), les rutes (204 i 10) i els camps de treball (32 i 2).
 
I pel que fa al lloc de realització, el Montsià és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (2.346), seguida del Baix Ebre (1.846), la Ribera d’Ebre (1.437) i la Terra Alta (382).
 
Les entitats organitzadores tenen de termini fins a vint dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la a la DGJ, de manera que les xifres aniran creixent les properes setmanes. Segons les previsions de la DGJ, de juny a setembre s’arribarà a xifres similars a la participació de l’estiu passat, en què 6.511 nois i noies acompanyats per 931 dirigents i monitors van participar en 165 activitats arreu de les Terres de l’Ebre.
 
Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Marta Vilalta, durant la visita al camp de treball “Alfara de Carles: cuidem els Ports”, que de l’1 al 15 de juliol acull onze nois i noies de 18 a 25 anys en aquest poble del Baix Ebre. Els participants a l’activitat faran tasques de manteniment, conservació i restauració dels hàbitats naturals de l’entorn del barranc del Llop, així com de condicionament de diversos abeuradors de la zona. També crearan material informatiu on s’informe de les espècies vegetals que els passejants poden trobar pel camí.
 
Aquest camp de treball, novetat d’aquest any, està organitzat per la DGJ i gestionat per l’entitat Obre’t Ebre, dedicada a treballar per a la igualtat d’oportunitats i la cohesió del jovent en zones rurals.
 
Uns 597 joves a cinc albergs de les Terres de l’Ebre
 
Les previsions donades a conèixer també inclouen les estades en albergs que formen part del programa “L’estiu és teu!”, organitzat per la DGJ. Es tracta d’estades de dues i una setmana en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats de música, idiomes, esportives, multiesportives, combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona.
 
S’ha ofert plaça per a 597 infants i joves de 8 a 16 anys a 3 dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques de Terres de l’Ebre.