Joan Sabaté lamenta que «l'estratègia de Podem» haja reforçat al PP

L'exalcalde de Tortosa es queda fora del Senat i atribueix els resultats de l'esquerra al «cansament de les classes populars»

Els socialistes ebrencs han fet costat a Joan Sabaté després de quedar-se fora del Senat
Els socialistes ebrencs han fet costat a Joan Sabaté després de quedar-se fora del Senat | Cedida
D. Sainz de Aja
27 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:08h
El candidat al Senat del PSC i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va assenyalar a Podem com a responsables de la nova situació política on "la dreta ha sortit reforçada". El cap de llista dels socialistes ebrencs creu que la repetició de les eleccions, produïda per "l'actitud d'Unidos Podemos d'intentar el 'sorpasso'", ha provocat la desmobilització dels sectors populars a causa del cansament. Això deixa una situació que "portarà probablement a un nou govern del PP", va analitzar Sabaté rodejat de l'executiva socialista de l'Ebre. "La situació és pitjor que en la passada legislatura en la que Pedro Sánchez hagués pogut formar un govern de canvi", ha lamentat el candidat tortosí.

En clau més ebrenca, Sabaté ha agraït la confiança de les seues bases i en especial al vot diferencial cap a la seua candidatura al Senat, tal com han pogut notar en moltes poblacions del territori i molt especialment a Tortosa. En qualsevol cas, Sabaté ha encaixat haver-se quedat fora de la Cambra Alta sent el tercer partit més votat i no ha perdut l'ocasió per recordar que el "sistema majoritari premia clarament a la primera i segona força més votades". Tot i els reultats, Sabaté, un dels polítics ebrencs més veterans, ha deixat clar que seguirà "treballant des de el socialisme democràtic per a favor del nostre territori i dels treballadors i treballadores".