Mels Muria i la ramaderia de Pedro Fumadó 'Lo Xarnego' obren les seues portes als visitants

Les dos empreses s'han unit per crear un paquet turístic amb l'objectiu de mostrar el procés de criança d'abelles i bous enmig d'un entorn natural

Pedro Fumadó 'Lo Xarnego' i Rafel Muria han presentat la seua iniciativa turística a la Finca de les Olles (L'Ampolla)
Pedro Fumadó 'Lo Xarnego' i Rafel Muria han presentat la seua iniciativa turística a la Finca de les Olles (L'Ampolla) | ACN
Redacció
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:05h
El món de l'apicultura i la cara menys coneguda de la tauromàquia s'ajunten per crear una ruta que pretén endinsar al turista en la realitat d'estos dos sectors agraris de les Terres de l'Ebre. Mel Múria i la ramaderia de Pedro Fumadó 'Lo Xarnego' han creat un paquet turístic, amb el títol "Un dia al Delta de l’Ebre: abelles, mel i bous", conjuntament on oferixen visites guiades a les seues instal·lacions i mostrar el procés de criança de les abelles i els bous.

Com han destacat Rafel Muria i Pedro Fumadó, els responsables de l'empresa apícola i ramadera respectivament, és tracta de posar en relleu els espais naturals que les dues empreses tenen al Perelló i l’Ampolla. En el cas del Perelló, Mel Muria ofereix una visita guiada a Muria Centre d’Interpretació Apícola per conèixer de primera mà el món de l’apicultura, i a Muria Espai Natural on, vestits d’apicultor, els visitants poden veure com viuen i treballen les abelles. Per la part del ramader Pedro Fumadó, l'experiència consistix en una visita a la seua Finca de les Olles, on es podrà conèixer el món dels bous braus, des del seu naixement, creixement i evolució en plena natura.

Tant Rafel Muria com Pedro Fumadó han reiterat el seu interès per donar a conèixer "l’entorn natural i ecològic" que envolta el món de les abelles i dels bous braus que "queda evidenciat en esta nova ruta turística, carregada d’ecologia i natura i d’essència del Delta". Els responsables d’esta nova ruta han explicat que la iniciativa s’adreça al "turisme familiar, als escolars, i a tota la gent que visita el Delta de l’Ebre".

En este sentit, la ruta, amb una durada de tot un dia i un preu que oscil·la entre els 20 i 30 euros, inclou des de la degustació de la mel, a la visita a les arnes vestit d’apicultor, o un passeig en carro o ranxera per la zona de pastura dels bous. Els organitzadors també han inclòs en la ruta, com opcional, un dinar típic a la ramaderia o una exhibició de cavalls. A més, totes les visites són guiades i tenen la possibilitat de fer-se en català, castellà, francès i anglès.