Tortosa celebra una nova recollida d'aliments els dies 3 i 4 de juny

Els productes recollits es destinaran al Banc d'Aliments

Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:35h
Els dies 3 i 4 de juny se celebra a Tortosa la recollida d'aliments als supermercats, dins de la campanya La fam no fa vacances del Banc d'Aliments.

En esta ocasió, s'ha engegat un projecte pilot d’apadrinament de supermercats per part d’entitats o institucions del territori. Estes entitats s’encarregaran d’aportar els voluntaris per tal que cap torn quede desatès. Les entitats participants són: Institut Joaquim Bau, Col·legi Teresià, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Consolació, Plàstics Castellà, Església del Roser, la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Càritas Tortosa, Creu Roja Tortosa, la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta i el Banc d'Aliments.

La necessitat d'aliments per part del Banc és constant, a l'estiu, però, baixen les donacions a causa de les vacances i l'aturada de moltes activitats. Per això, es vol animar la població tortosina a apropar-se al supermercat i fer aportacions per entregar a les famílies necessitades del territori. L'objectiu és arribar als 30.000 Kg. El passat recapte (Nadal 2015-2016) es van aconseguir 42.000 kg.

Els productes recomanats d'esta recollida són: llet (com a producte imprescindible) sucre, pots de llegum cuits, llaunes de tonyina i sardines i cacau en pols.

Actualment, ja hi ha uns 450 voluntaris, tot i que en falten uns 100. El telèfon per a col·laborar com a voluntari és el 977 44 44 44 de Creu Roja Tortosa.

Durant la jornada hi haurà 3 coordinadors que s'encarregaran de controlar que no hi haja cap incident. Els coordinadors s'aniran desplaçant per tots els supermercats. El telèfon estarà anotat a l'establiment per tal que els voluntaris els puguen trucar en cas de necessitat.

Hi haurà un total de sis vehicles per transportar els aliments, a més d'un vehicle de suport als coordinadors, per tal de desplaçar voluntaris i material lleuger. Divendres tarda i dissabte al llarg de tot el dia es classificaran els aliments en el magatzem cedit, ubicat a Remolins. A partir del dilluns 6, es retiraran del magatzem i s'entregaran a Càritas Tortosa i Creu Roja Tortosa.