Els alcaldes del Baix Ebre reclamaran al ministeri d'Indústria més capacitat energètica

ACN
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:47h
El Consell d'alcaldes del Baix Ebre vol tindre a punt tots els polígons industrials del territori davant la possible arribada d'empreses al territori. És per això que volen resoldre el que consideren un "dèficit" d'energia elèctrica que tenen les Terres de l'Ebre i, en particular, també la comarca del Baix Ebre. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha explicat que actualment si s'hagués de cobrir tota la superfície industrial disponible no s'arribaria a cobrir ni el 10 % de les necessitats energètiques. "Tenim una línia tancada de 110 kv i si arribés una gran empresa al territori potser li hauríem de dir que no", ha manifestat. És per això que, d'acord amb el govern, treballaran perquè el ministeri d'Indústria complisca els compromisos i solucione els problemes de capacitat energètica al territori.

El president del Consell Comarca ha recordat que el ministeri no ha complit amb el pla energètic que incloïa una estació transformadora de 400 kv i que s'ubicaria entre l'Aldea, Camarles i Deltebre. "Amb això tindríem les necessitats cobertes", ha assegurat Andreu. "Creiem que és el moment d'iniciar una reivindicació necessària, legítima i de futur perquè les Terres de l'Ebre som grans productors d'energia però som deficitaris a rebre-la", ha afegit.

Els alcaldes creuen que cal incidir ara per tindre les condicions òptimes perquè quan acabe la crisi el territori estiga a punt per cobrir les necessitats de qualsevol implantació industrial que vulga establir-se a la comarca.

D'altra banda, en el consell d'alcaldes del Baix Ebre també s'han tractat les queixes rebudes per part de pagesos i veïns pel mal estat del camí del canal Xerta-Sénia. Andreu ha explicat que s'ha parlat amb el departament, el qual s'ha compromès a incloure una partida en els pressupostos de la Generalitat per arranjar-lo.