El transport públic a Tortosa serà més barat a partir del juliol

El nou contracte preveu una rebaixa substancial en el preu del bitllet, sobretot, per jubilats i majors de 65 anys amb rendes baixes

ACN
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:10h
El nou contracte del transport públic a Tortosa que entrarà en vigor a partir de l'1 de juliol inclou rebaixes substancials en el preu del bitllet amb l'objectiu d'incentivar-ne l'ús. Les noves tarifes, que afectaran les línies urbanes L2 i L3, preveu rebaixar en un 31% el preu del bitllet senzill que passa d'1,45 euros a 1 euro. L'abonament també es rebaixa d'11,35 euros a 8,50 euros, i els estudiants d'0,75 euros a 0,60 euros.

Amb tot, el canvi més important és per als jubilats o majors de 65 anys amb rendes baixes. L'Ajuntament ha decidit crear l'anomenada targeta 'Tortosa sènior' amb la qual es podrà adquirir una targeta multiviatge recarregable que permetrà que el preu del bitllet passe de 0,75 a 0,40 euros en el cas de les persones amb ingressos mensuals inferiors a 853 euros; o de 0,70 per als que tinguin rendes superiors.

Per aconseguir estes tarifes, totes les persones jubilades o majors de 65 anys, hauran d'adreçar-se al Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) a la planta baixa de l'Ajuntament amb el DNI i la declaració de la renda o el certificat de la seua pensió perquè se'ls tramiti l'anomenada targeta 'Tortosa Sènior'. Amb esta targeta, que en un futur també servirà per tenir preus especials i avantatges en esdeveniments culturals i d'oci entre altres, es podrà anar a l'empresa que gestiona el transport públic, l'Hife, i adquirir la targeta multiviatge recarregable. Esta targeta es podrà obtenir a partir de l'1 de juny.

Però més enllà de la rebaixa de les tarifes, el nou contracte també suposa l'ampliació de noves parades i l'arribada del transport públic al nucli antic. Així, la L2 s'amplia al barri de Sant Llàtzer fent parades a l'avinguda Canigó i al nou centre educatiu; mentre que l'L3 arriba al nucli antic, al barri del Rastre i al Parador. A més, també es creen dos noves parades a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i al col·legi del Temple. Els dissabtes, les dos línies es fusionaran en un sol recorregut. A més, l'estació d'autobusos serà principi i final de totes les línies, fent d'intercanviador dels busos urbans i interurbans.

El nou contracte de transport públic, que afecta a les línies urbanes L2 i L3, s'adjudica per 15 anys i té un cost d'1,8 MEUR. Estes dos línies tenen uns 70.000 usuaris anuals, més d'un 30% dels quals són gent gran. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que l'objectiu del nou contracte del bus urbà és fer més eficient el servei, generant nous estalvis gràcies a la seua optimització que, permet una reducció substancial de les tarifes per fer-lo més accessible i promoure'n el seu ús.