Ferran Bel votarà per mantenir el monument franquista i reinterpretar-lo

Sis dels vuit regidors de CiU aposten per mantenir el monument

Redacció
24 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a les 10:11h
Ferran Bel al seu despatx de l'Ajuntament en una imatge d'arxiu.
Ferran Bel al seu despatx de l'Ajuntament en una imatge d'arxiu. | Sofia Cabanes
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat que votarà per mantenir i reinterpretar i contextualitzar el monument franquista en la consulta que se celebrarà este dissabte.

Bel ho anunciat este dimarts al matí i, a més, també ha anunciat el posicionament de la resta de regidors de CiU. Així, a més d’ell, 5 regidors més votaran per mantenir-lo, mentre que els altres dos optaran per la retirada i la posterior museïtzació.

Bel ha subratllat que més enllà del  seu posicionament, el Govern municipal treballarà per materialitzar “el més aviat possible” el resultat de la consulta. Tanmateix, ha advertit que no serà “de manera imminent”, perquè sigue quina sigue l’opció guanyadora, caldrà aprovar un projecte i destinar els recursos per materialitzar-lo.

Després d’haver pactat amb ERC la entrada dels 4 regidors republicans al Govern, 6 dels seus membres votaran a favor de la retirada i els altres 6 apostaran per mantenir el monument.
La consulta se celebrarà este dissabte entre les 9 del matí i les 8 del vespre. Estan cridats a les urnes, d’acord amb la Llei de Consultes no referendàries, els majors de 16 anys empadronats al municipi.