Salut estudia construir un aparcament a l'Hospital de Tortosa en un talús pròxim

Territori i Sostenibilitat també preveu un servei d'autobús llançadora al centre sanitari des d'una zona d'aparcament que fixi l'Ajuntament

ACN
17 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:14h
Els 66 pacients que han participat van ser seleccionats de la Unitat de Dolor Crònic de l’Hospital Verge de la Cinta.
Els 66 pacients que han participat van ser seleccionats de la Unitat de Dolor Crònic de l’Hospital Verge de la Cinta. | Sílvia Berbís
El Departament de Salut està estudiant la viabilitat d'edificar un aparcament aprofitant un talús que hi ha entre l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i el centre urbà, per darrera del carrer Teodor González, on hi ha els antics cinemes Fèmina. Esta és la solució que està prenent més possibilitats en l'anomenat Pla de mobilitat que el Govern està treballant amb l'Ajuntament de Tortosa per solucionar els problemes d'accessibilitat i aparcament a l'Hospital de referència a les Terres de l'Ebre.

Segons ha explicat el delegat del Govern, Xavier Pallarès, a partir d'un avantprojecte fet fa tres anys, Salut determinarà ara les necessitats d'aparcament per a l'Hospital, les possibilitats d'ampliació, així com l'explotació, a partir d'una concessió, del mateix pàrquing. A més, la construcció d'este edifici d'aparcament permetria a la Generalitat reservar-se el dret d'edificar més plantes per a ampliar els serveis de l'Hospital. Tot i que no es descarta la construcció d'escales mecàniques i d'un ascensor, el delegat del Govern ha explicat que l'opció que pren més força és aprofitar les obres d'arranjament per reforçar el talús de darrera dels antics cinemes Fèmina i que arriba fins al turó on està ubicat l'Hospital per millorar l'aparcament i l'accessibilitat al centre sanitari. De fet, es parteix d'un avantprojecte que el Departament de Salut té des del 2013 i on es planteja d'aprofitar aquest talús per aixecar un edifici amb plantes de pàrquing i un ascensor, i on la Generalitat podria ampliar els serveis sanitaris a partir d'una reserva de plantes en aquest mateix edifici.

Malgrat que no està detallat el cost de l'obra, Salut inicia ara un procés per poder quantificar les necessitats de l'Hospital i també la possibilitat que hi hagi empreses interessades en explotar l'aparcament. Esta solució és la que podria tenir més possibilitats ja que permetria solucionar els problemes d'aparcament, garantir un accés còmode -per l'ascensor- per a la gent de Tortosa des del centre urbà, i permet a l'Hospital créixer en espai.

Amb tot, tant Territori i Sostenibilitat (TES) com el Departament de Salut estan a punt per fer dos actuacions, que es podrien fer de manera imminent, per millorar l'accés a l'Hospital. D'una banda, Salut reserva una partida per arranjar l'actual aparcament i adequar alguns dels espais que, actualment, s'estan fent servir per deixar el vehicle i que no estan en les condicions més òptimes. D'altra banda, TES té una partida de 160.000 euros per poder posar autobusos llançadora a l'Hospital des d'un espai d'aparcament estratègic a la ciutat que l'Ajuntament està estudiant.