Comença la campanya de tractaments contra la mosca negra a l'Ebre

El COPATE ha arruixat 2.100 litres d'insecticida en diferents punts del riu entre Ascó i Amposta | L'aturada de les pluges permet efectuar el primer dels cinc tractaments previstos

El COPATE ha previst efectuar fins a cinc tractaments al llarg del riu per eliminar les larves de mosca negra.
El COPATE ha previst efectuar fins a cinc tractaments al llarg del riu per eliminar les larves de mosca negra. | ACN
ACN
10 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:14h
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre, el COPATE, ha fet, este dimarts al matí, el primer dels cinc tractaments que té planificats esta campanya contra la mosca negra al riu Ebre. En poc més de tres hores, i aprofitant que no ha plogut, s'han abocat 2.100 litres d'insecticida biològic BTI. L'helicòpter els ha buidat en set punts del riu, des d'Ascó (Ribera d'Ebre) fins a Amposta (Montsià). Com ha apuntat el director tècnic del COPATE, Raül Escosa, tot i que per problemes administratius no es va poder fer un primer tractament al febrer, ara ha calgut esperar la rebaixa dels cabals del riu que impedien tractar, amb avingudes de 600 i 700 metres cúbics per segon.

El tractament s'ha planificat tenint en compte el mostreig del 5 de maig passat, on es va detectar un punt àlgid de 79 larves per quilo de macròfit al tram de Miravet i un punt mínim de 5 larves per quilo de macròfit al tram Ascó - Garcia. Si les condicions meteorològiques ho permeten, este dimecres es farà el posttractament i les mesures per comprovar les eficiències. El d'este dimarts ha estat el primer de cinc tractaments previstos pel COPATE esta campanya i amb els quals es treballa per rebaixar les poblacions de mosca negra. Cada dos o tres setmanes, com ha explicat el director tècnic del consorci ambiental, Raül Escosa, es fan mostrejos per comprovar el cicle larvari i estudiar quin és el millor moment per repetir l'abocament d'insecticida.

En el darrer mostreig es van localitzar 50 larves per quilogram de macròfits al tram Tortosa – Amposta, 18 larves/kg entre Bítem i Tortosa, 14 entre Bítem i l'assut de Xerta, 46 larves/kg entre l'assut de Xerta i Miravet, 79 entre Miravet i el gasoducte, 16 entre el gasoducte i Garcia i 5 entre Garcia i Ascó.